Comunicació

El govern valencià decidit a posar en marxa Canal 9 per al 9 d'Octubre

Els usuaris tan sols hauran de tornar a buscar la freqüència al seu televisor

Emetrà l'acte institucional i contiguts envasats de l'antiga RTVV fins que funcione amb normalitat

Es tracta d'un dels reptes més complexes que ha d'abordar el govern valencià durant els primers seus cent dies, però la part tècnica resulta bastant més senzilla que la dotació de personal, ja que el 9 d'octubre, data en què el tripartit ha previst posar novament en marxa la televisió autonòmica valenciana, els usuaris tan sols hauran de cercar l'antic canal pel que arribava la televisió valenciana.

Aquest és l'avantatge principal, des del punt de vista tècnic del fet que no s'executarà la desconnexió total del senyal de la televisió autonòmica, ja que el govern del PP aprofitava per donar senyal a altres canals menors que optimitzaven el multiplex de la RTVV.

Pel moment, la televisió valenciana farà una encesa simbòlica, degut a la complexitat que suposa dotar-la del personal necessari per mantenir unes emissions regulars. Durant aquest estiu s'han mantingut reunions al més alt nivell polític per poder-ho fer possible i el comissionat per a la reobertura de la RTVV ha ensopegat amb els ex-treballadors de Canal 9, ja que aquests exigeixen al Govern valencià que anul·le l'ERO d'extinció, que readmeta els 1.600 treballadors per a plantejar posteriorment un nou expedient de regulació pactat amb els sindicats.

Pel moment però, se sap que durant el primer plenari de les Corts Valencianes, haurà de ser aprovada una llei que derogue el decret-llei del Consell d'Alberto Fabra pel què es va suprimir el servei públic de Radiotelevisió Valenciana i autoritze el nou executiu a emetre pel multiplex propietat de la Generalitat.

La data prevista per a la tornada de Canal 9 coincidirà amb la Diada del País Valencià el proper 9 d'octubre i el contingut dels programes procedirà de l'arxiu audiovisual de la RTVV. No es descarta però, la transmissió en directe dels actes institucionals aprofitant el senyal que la Generalitat Valenciana produirà per a emetre mitjançant Internet.

La reobertura definitiva de la ràdio i la televisió valenciana està estudiant-se amb deteniment i els propers dies hi haurà reunions al més alt nivell polític a fi de poder tancar el procediment triat. Fos com fos, seran les Corts Valencianes les que aproven una proposició de llei presentada conjuntament pels tres grups que ara mateix configuren el govern autònom.

El compte enrere ha començat per a la televisió valenciana i durant aquesta setmana que ara s'enceta, la junta de portaveus hauria de tenir el text que s'haurà de plantejar al plenari de la cambra legislativa que ha de celebrar-se el 9 de setembre, a fi de complir les terminis abans de la primera setmana d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia