Comunicació

Una continuïtat renovada

TV3 manté el model que l'ha fet líder cinc anys seguits amb canvis de presentadors i novetats en ficció i nous formats

El director
de TV3 diu
que l'actualitat de la Diada
“s'ha d'ensenyar i explicar”

TV3 és la cadena més vista del país, ho és des de fa cinc anys, i en paraules del seu director, Eugeni Sallent, “anem cap a un sisè”. Es manté, doncs, el model “d'èxit” amb una temporada basada en la “continuïtat”, fent canvis de presentadors en programes que vertebren la graella i oferint novetats en àrees en les quals TV3 destaca: ficció i nous formats.

Les sèries pròpies són una de les “fortaleses” de la televisió pública catalana i en general la ficció és un dels seus senyals identitaris. Destaca com a novetat la sèrie setmanal Merlí, però també les segones temporades de Cites, que es començarà a gravar el febrer del 2016, així com El Crac, de Joel Joan, el qual està escrivint els guions. Sallent va argumentar que es decideix la continuïtat si es considera que “hi ha qualitat i pot tenir llarg recorregut”. En el cas de Cites i El Crac, va destacar a més el bon funcionament que van tenir en les audiències a internet, amb el consum a la carta. A la tardor començarà el rodatge de Nit&Dia, un thriller realista creat per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran i dirigit per Manuel Huerga. Narra la vida d'una jove metgessa forense i el conflicte entre el desig d'una vida normal i el xoc amb la realitat més crua.

Altres coproduccions de TV3 en el camp de la ficció i que s'estrenaran aquest curs són els telefilms Fassman –en el qual Juanjo Puigcorbé interpreta el popular parapsicòleg i mentalista–, juntament amb TVE; La Xirgu –protagonitzada per Laia Marull en el paper de la prestigiosa actriu–, amb la participació de TV Galícia, i Res tornarà a ser com abans, de l'obra de teatre de Carol López que la directora ha rodat amb els mateixos actors i en format telefilm.

Quant als canvis de presentadors, que es van anunciar al juny [Ariadna Oltra passa a presentar el TN migdia; Núria Solé, Els matins, i Helena Garcia Melero, Divendres] i que ja s'han vist aquesta setmana, el director de TV3 va explicar que el desencadenant del “canvi de cares” va ser la necessitat de renovar Divendres. Xavi Coral estrenarà la primera setmana d'octubre un reformulat .CAT amb temes més amplis. De nous formats, s'estrenarà Tocats de l'ala el dissabte 19 de setembre en la sobretaula i vol mostrar la riquesa ornitològica del país. Una altra novetat és Generació selfie, que busca ser un retrat dels joves catalans d'entre 20 i 35 anys. Hi haurà més Afers exteriors, de cara al segon trimestre, i també tornarà El foraster.

Sobre la Diada, TV3 continuarà “atenta al que passa al país, des de les ofrenes a Rafael Casanova fins a les mobilitzacions”. Sallent va assegurar que es tindrà “molt en compte” que coincideix amb la campanya i es respectarà la “pluralitat”, “neutralitat” i “proporcionalitat” tal com fixa la llei electoral. En cas que prosperi el recurs contra la cobertura de TV3, Sallent va dir que “veuran què es pot fer” en funció de les indicacions de la Junta Electoral.

Sèrie

‘Merlí', la gran aposta de ficció setmanal

És una de les grans apostes. Merlí gira al voltant d'un professor de filosofia, Merlí Bergeron (Francesc Orella), i els seus alumnes de batxillerat. “Camineu mentre reflexioneu”, els manarà. El director de TV3, Eugeni Sallent, va destacar que “la sèrie tracta sense boniquisme, sense filtres, les relacions entre adults i adolescents”. Coral i basada en personatges, la sèrie, en què participa Carles Cuevas (Biel de Ventdelplà), s'estrena dilluns, 14 de setembre, a la nit.

Nous formats

‘Catalunya experience'

“Una foto del país vista pels viatgers estrangers més influents.” Així va definir el director de TV3, Eugeni Sallent, Catalunya experience. L'actriu Ivana Miño (Ventdelplà, Gran Nord) és l'amfitriona d'instagramers, bloguers... vinguts d'arreu. S'estrena el dimecres 30.

Divulgatiu

La quotidianitat d‘Economia en colors'

Idea d'El Terrat basant-se en la secció que l'economista Xavier Sala i Martín té a Divendres, Economia en colors vol apropar els conceptes econòmics, aplicats en el dia a dia. “En cap cas es fa teoria ni política econòmica”, va aclarir el director de TV3, Eugeni Sallent. El periodista Tian Riba farà el rol d'espectador i acompanyarà el professor en aquesta master class desenfadada. S'emetrà els diumenges després de 30 minuts. A partir del 4 d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia