Comunicació

CHENOA

CANTANT. JURAT DE ‘OH HAPPY DAY' DE TV3

“Som molt perfeccionista”

Destaca l'ambient familiar que hi ha al concurs de corals de la cadena catalana i, havent estat a l'altra banda, no li és gens fàcil avaluar i intenta guiar i aconsellar

Per què va decidir acceptar la proposta?
Va ser molt natural. Em van explicar el format del programa i és original sobretot perquè són cors; em cridava molt l'atenció. És una tercera temporada i és un programa que requereix molta producció; tot s'equip fa un grandiós esforç i és fantàstic; hi estic molt a gust, tot és molt familiar.
Ha estat a l'altra banda, de concursant. Se li fa difícil avaluar?
Quan et poses a l'altra banda, en qualsevol tasca, és molt complicat. I en aquest cas, a més, es genera una empatia, perquè veus que hi ha nervis, una barreja d'emoció i d'il·lusió. Hi has de dir ses coses amb molta mesura, amb sensibilitat, perquè veus que estan esperant el veredicte molt nerviosos i no entenen de vegades perquè no t'acaba d'agradar la seva proposta; no, no és gens fàcil.
L'exigència és el que demana en aquest tipus de concursos televisius?
Tinc equivocacions, com tothom. Som molt perfeccionista però no tothom és com jo, depèn de la filosofia de vida que portis. En aquest cas sempre intento donar una ajuda, guiar en la proposta musical que veig, però de vegades m'equivoco.
Troba a faltar un espai a la tele que s'escolti música i es parli amb els músics?
És molt obvi que no n'hi ha i que no tenim lloc. És un problema bastant greu. No tenim cap plataforma com hi havia abans del tipus Música sí o No disparen el pianista on es conversava amb el cantant que, a més, hi actuava. Quan he de fer promoció, per exemple, sempre demano de cantar en directe i mínim amb un músic que m'acompanyi amb instruments. Potser no es pot degustar el single del tot però és una manera de demostrar que estàs cantant en viu i això és super important, particularment per jo, que em considero un artista de directe. I ara que estic escrivint lletres per sa nou disc, m'agradaria explicar aquest procés i molts cops, si no és una emissora de ràdio, et pregunten per qüestions que poc a veure tenen amb la música. És complicat.
Una coral és una bona manera per introduir-se al món de la música si es té afició ?
El que té de bo és que crees vincles molt forts amb els companys, fas una pinya i es not; és una manera d'estar acompanyat a l'escenari. I la música és terapèutica.
Ha dit que és artista de directa. S'atreviria amb el teatre musical?
M'han fet propostes i primer de tot és molt dur i segon que és molt estàtic perquè estàs subjecte al teatre i ara mateix no puc complir de forma professional. No m'agrada deixar ses coses a mitges.
L'audiència l'ha redescobert parlant mallorquí.
Sí, es comenta molt per Twitter de com xerro mallorquí i salo d'aquesta manera. El tinc oxidat però quan arribo a Mallorca ja el recupero o quan vinc a Catalunya o a València per fer promoció. És una manera de reforçar el meu parlar. Em sentiu estrany, potser?
Sona més dolça
Potser sí, no m'ho havia mirat d'aquesta manera (rialles)
Quin tipus de música hi ha al seu Ipod?
De tot. Escolto de tot. Des d'Aretha Franklin, The Black Crowes, Aerosmith, Queen, Bruno Mars, Adèle, Michael Jackson...


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia