Comunicació

Una informació local per al Maresme de ‘primera divisió'

L'edició del Maresme del diari El Punt Avui va arribar a la comarca l'any 1995, i des del mes de juliol passat ha tornat en una nova etapa

L'expansió territorial del mitjà s'anirà ampliant fins a arribar a les 25 edicions

La vocació territorial i de proximitat del diari El Punt Avui mai no ha estat discutida i ahir a Mataró, en el marc de l'esmorzar que el mitjà va coorganitzar amb la plataforma Alcaldes.eu, es va fer un pas endavant presentant en societat el retorn de l'edició del Maresme, que des del mes de juliol torna a posar a l'abast dels ciutadans les informacions que els són més properes. En un acte celebrat a l'hotel Atenea del port de Mataró, on hi van assistir una vintena dels trenta alcaldes de la comarca, a més de representants dels diferents sectors econòmics del territori, el director del diari, Xevi Xirgo, va argumentar aquest retorn com a inici d'una nova etapa del mitjà que contempla un desplegament progressiu de noves edicions amb la voluntat de completar un total de 25 arreu de Catalunya. El Maresme, juntament amb l'inici de l'edició de Lleida i el retorn de l'edició de les comarques de Tarragona han estat el primer de molts altres passos. En concret, tal com es va anunciar en l'acte, està previst que l'any vinent ja comenci a caminar l'edició de Catalunya Central i, fins i tot, hi ha possibilitats que neixin edicions de ciutat. “Som el diari més proper, aquell que trepitja el territori i que vertebra el país”, va expressar Xirgo, que va defensar que “per a nosaltres la informació local juga a la primera divisió”. El director d'El Punt Avui va recordar l'arribada del mitjà al Maresme l'any 1995 i la seva posterior desaparició com a edició independent. “El cert és que no hem marxat mai, però ara reafirmen aquest compromís amb la comarca amb un mínim de quatre planes diàries”, va precisar. Tot i això, va reconèixer que es feia difícil afrontar de nou la feina de “relligar un territori que a vegades és difícil”, però va insistir en la vàlua de l'equip de professionals, tant de redacció com comercials, que treballen amb aquest objectiu.

Xevi Xirgo va destacar que El Punt Avui és un “mitjà desacomplexat” que “té molt clar que el seu país és Catalunya” i que ha apostat des del començament pel procés independentista. “La informació no pot anar a base de piulades i com a professionals que som hem de saber destriar el gra de la palla”, va assenyalar, i va afegir-hi: “Fa quaranta anys que tractem la informació de baix cap a dalt i que donem als nostres lectors l'oferta informativa més completa”. En aquest sentit, el director va avançar que s'està treballant a un bon ritme per ampliar la presència comarcal també en l'àmbit de la televisió d'El Punt Avui, un mitjà que va començar a emetre de manera regular el 23 d'abril del 2014.

Finalment, Xevi Xirgo va adreçar-se als presents i els va convidar sense embuts a continuar col·laborant amb el diari, a facilitar totes aquelles informacions que puguin ser d'interès i a no deixar perdre cap oportunitat per interactuar amb el mitjà de comunicació. “La nova edició està plantejada com un diari del i per al Maresme”, va constatar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia