Comunicació

Formats televisius cada cop més híbrids

Noves fórmules per presentar el que ja s'ha vist aquests últims anys de televisió: espais híbrids, subformats que no es poden etiquetar simplement com a reality. La hibridació és una de les tendències que recull la mostra del Miniput 2015, que se celebra al llarg del dia d'avui en sessió contínua de les deu del matí a les deu de la nit al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La coordinadora del Miniput, Íngrid Guardiola, destaca que la mostra d'aquest any “reflecteix la realitat política i social del moment”. I posa com a exemple l'obsessió de la fama, tema de l'una sèrie documental danesa, The other side of reality, un retrat cru i honest del que passa quan cinc estrelles daneses de realities deixen de sortir a la tele.

En la sessió dedicada a les noves narratives com webdocs i crossmedia, hi ha la projecció d'una producció de la cadena Arte Fort McMoney , que combina el documental i el videojoc, sobre com condiciona el petroli la vida d'una ciutat. Íngrid Guardiola destaca que també es posa molt èmfasi en “el diàleg entre el que es produeix per la xarxa, per YouTube i a la televisió”. Aquest és el cas de Boobs to the wall, una websèrie humorística sueca de dues activistes feministes. D'altra banda, es capgira el clàssic programa de ciència amb Male birth , en què a través d'una sèrie de simuladors, dos homes experimenten un part. Es va emetre en directe per la tele danesa i els espectadors podien interactuar a través de les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia