Comunicació

Clara Segura

ACTRIU

“La mort ens és molesta”

Em van atraure molts aspectes del personatge de la Sara, sobretot que no té por
El seu personatge, Sara Grau, té molts matisos.
En general tots els personatges de la sèrie tenen un cantó més fosc i un altre de lluminós, en certa manera com tots a la vida. És una dona d'uns quaranta anys, molt addicta i obsessiva de la feina i alhora gaudeix molt de fer de forense. És molt estricta i rigorosa i respectada pels companys. Diria que és molt valenta perquè va fins al final amb les decisions que pren. Té caràcter, és forta, dura i seca segons com.
Valenta, forta, amb caràcter... per la feina que fa?
És un arquetip dels forenses. L'espectador conviurà amb els personatges durant tretze episodis i els guionistes els posen en diferents situacions que faran que vegis el gruix que tenen com a persones, els matisos.
L'audiència femenina pot sentir-se identificada amb un personatge que intenta conciliar vida professional i personal?
A la Sara se li planteja l'opció de formar una família. I és interessant que la sèrie ho plantegi. Tots fem mans i mànigues però és clar que no és el model a seguir.
La sèrie és de gènere però sobretot és de personatges?
Sí. Són personatges que tenen la complexitat justa per ser explicats en 13 episodis de 50 minuts. Gairebé tots els veiem en diferents entorns: a la feina, a casa, amb els amics..., i això dóna molt de color en una sèrie. Perquè mostra com som i com ens adaptem a cada situació. La medicina forense és fascinant perquè no en parlem gens a la vida. Els tanatoris cada cop més s'allunyen dels centres de la ciutat: el fet de morir-se, la mort, molesta i també el dolor i el patiment. És important parlar-ne amb naturalitat.
Tenim la imatge dels forenses de les sèries americanes.
Tots tenim aquests referents, però sobretot la visió de CSI que és la policia científica i no són tant autòpsies. A la sèrie, expliquem com el cos, per la posició, ja en l'aixecament del cadàver, explica coses de com ha mort i dóna pistes, marca el camí, per a l'autòpsia. I és un aprenentatge, per a mi la meva feina és un luxe.
Hi ha molts personatges femenins en el gènere negre.
Ja tocava! Sóc molt fan de la Lisbeth Salander. És un personatge meravellós, d'una gran potència. Em van atraure molts aspectes del personatge de la Sara, sobretot que no té por.
No és una sèrie feminista però posa la dona en valor.
Li dóna la seva importància. Històricament hi ha dones que han tingut el coratge de fer coses i no s'han deixat arrossegar per la seva condició. I està molt bé que la tele ho reflecteixi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.