Comunicació

Les coses petites de Roger Coma es fan grans

‘Les coses grans' estrena segona temporada a internet el 16 de desembre i segons el seu creador és una sèrie en línia més pròxima a la literatura que a l'audiovisual

“La identitat, el que fa diferent Les coses grans , és que dels elements que passarien desapercebuts en altres sèries en fem una història, en construïm una trama; per exemple a partir d'una càries del protagonista, podem parlar de la decadència de la societat”, explica l'actor Roger Coma, creador d'aquesta sèrie en línia, la revelació a la xarxa de l'any 2013 i que va fer el salt a la pantalla tradicional al canal 33. La segona temporada, de deu capítols de deu minuts cadascun, s'estrena a internet a partir del dimecres 16 de desembre, quan es publicarà el primer episodi a la web de la sèrie www.lescosesgrans.com, i cada dimecres n'apareixerà un de nou.

La paternitat és el tema sobre el qual pivoten aquests nous episodis. “En certa manera hi ha camins paral·lels amb la meva vida, anècdotes d'amics i, a partir d'aquí, hi posem la lupa i amb una certa aproximació metafísica, a voltes neuròtica”, explica Roger Coma. D'aquesta manera, haver de canviar de cotxe “és una metàfora de la renúncia franciscana, d'una abolició de l'ego més bàsic, d'una amputació de la vida en totes les seves dimensions, d'un retorn a la cova dura i humida”. En definitiva són els “mateixos personatges amb els mateixos mals; nous gags per explicar la mateixa vida”, afegeix l'actor. Aquests nous episodis es van gravar a l'estiu i segons el seu creador mantenen el to de comèdia “d'un cert existencialisme”.

Woody allen barceloní?

Sobre si amb Les coses grans Roger Coma manifesta les seves dèries a tall d'un Woody Allen barceloní, l'actor considera que sí que hi ha aquest punt de similitud i afegeix que també la sèrie té un punt molt urbanita. Del format, però, en destaca sobretot que la sèrie en línia “té elements molt textuals” que “la fan més pròxima a la literatura que no pas a l'audiovisual”. A Coma l'acompanyen els actors Pep Ambrós, Margalida Grimalt, Mar Ulldemolins i David Verdaguer. Al repartiment hi ha una parella, dos productors d'audiovisuals i una terapeuta gens convencional; els personatges interpreten històries molt quotidianes filtrades per una òptica irònica, neuròtica i absurda. La sèrie ha recollit el premi a la millor websèrie, millor direcció i millor actriu al festival de websèries CarballoInterplay i al festival especialitzat en tele Zoom Igualada. S'ha emès dos cops pel canal 33 i també es pot veure a la plataforma Filmin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.