Comunicació

Gordillo, a Catalunya Ràdio

El periodista assumeix la direcció de l'emissora pública i considera que té potencial per aspirar al lideratge

Els seus inicis van ser a El Punt, i va ser director de l'Agència Catalana de Notícies

El periodista Saül Gordillo (Calella, 1972) assumeix la direcció de Catalunya Ràdio com un “repte professional molt important i apassionant”. El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA ), a proposta del seu president, Brauli Duart, va nomenar ahir al matí Saül Gordillo, que des del setembre del 2011 era responsable de l'àrea de continguts digitals d'El Periódico. El càrrec de director de Catalunya Ràdio estava vacant des del juliol de l'any passat, en què el consell va destituir Fèlix Riera.

“Sóc periodista i intentaré posar la meva experiència professional en un mitjà com és la ràdio”, destacava ahir a la tarda Gordillo des del seu despatx a l'emissora. El nou director de Catalunya Ràdio es va dirigir als treballadors i en va destacar la feina feta al llarg d'aquests set mesos sense direcció. “L'emissora ha tingut uns resultats d'audiència rècords”, assenyalava en referència a l'última onada de l'EGM Baròmetre, que atorgava 637.000 oients diaris a l'emissora, que va tancar el 2015 amb 617.000 oients. “Hi ha talent, gruix i potencial per aspirar al lideratge”, afirmava, i hi afegia que el servei públic “no s'entén sense públic”. Recuperar el lideratge –Catalunya Ràdio va perdre la primera posició del dial català en favor de RAC1 el 2009– és una fita, tenint en compte que l'EGM és una carrera de fons.

El nou director de Catalunya Ràdio té una llarga trajectòria periodística. Els seus inicis professionals van ser a El Punt. El 1995 va formar part de l'equip fundacional de l'edició del Maresme, on va exercir de cap de secció i després en va ser director. També va ser redactor en cap d'El Punt Barcelona. El 2007 va ser nomenat director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Un dels pioners en el món 2.0

De la carrera de Gordillo destaca el seu vessant digital. Autor de diversos llibres en aquest sentit (Superperiodistes en l'era de la sobreinformació, de l'Editorial UOC) i del Bloc sense Fulls des del 19 de juliol del 2004, ha estat impulsor del domini .cat i del portal de blogs polítics en català Poliblocs. Va rebre un guardó especial dels premis Blocs Catalunya com a bloguer pioner, en la primera edició del 2008, entre d'altres. Ha estat professor del postgrau de community manager & social media de la Universitat de Barcelona i del de comunicació estratègica digital de la Universitat Pompeu Fabra, a més de membre del Consell Assessor del Consorci Digital Mataró-Maresme (2007-2012). El 2014 va publicar el llibre Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a internet, en què analitzava l'impacte que havia tingut internet en el procés català. En aquesta crònica, Gordillo destacava que les xarxes socials i els mitjans digitals s'interrelacionen amb internet i han estat determinants. L'autor també assenyalava que l'espanyolisme havia reaccionat tard a aquesta onada 2.0 catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia