Comunicació

Lletrejar, torna el joc adolescent a TV Girona

El concurs lingüístic ‘Pica lletres' reuneix una seixantena d'alumnes de tercer d'ESO dels centres gironins

El diccionari diu de lletrejar: llegir pronunciant lletra per lletra una paraula. I és la base del concurs Pica lletres , del qual TV Girona va estrenar la setmana passada una nova temporada. La cadena gironina emet aquest concurs des del 2013. Presentat per Aleix Freixas, s'emetrà cada dijous a les 21 h i està pensat per entretenir, fomentar i promoure l'ús de la llengua catalana entre els adolescents. TV Girona s'encarrega de realitzar les primeres eliminatòries gironines del concurs, en les quals una seixantena d'alumnes de tercer d'ESO posen a prova els seus coneixements de català.

Centres participants

En el concurs hi participen diversos centres escolars del territori, com ara el Fedac Sant Narcís de Girona, l'institut Montilivi de Girona, l'institut La Miquela de Bescanó, el col·legi Pompeu Fabra de Salt, l'institut Josep Brugulat de Banyoles, els Maristes de Girona, l'escola Vedruna de Girona, el Fedac Salt, el Saint George's School de Fornells de la Selva i la Salle de Cassà de la Selva. El guanyador s'enfrontarà a la resta de vencedors de les edicions territorials del concurs en la gran final prevista al juny i que s'emet pel canal Super3. La guanyadora de l'última edició va ser l'alumna del col·legi Maristes de Girona Mireia Antoner, que es va imposar en la setena gran final nacional.

El concurs Pica lletres va néixer el 2006 i en aquests deu anys s'ha expandit territorialment: mobilitza més de deu mil alumnes de secundària i més de dos-cents centres, i les diferents televisions locals del territori s'encarreguen de la gravació de les edicions territorials.

Mecànica

Pica lletres consta d'un total de tretze programes, deu eliminatòries, dues semifinals i una final. A cada programa s'enfronten dos centres educatius representats per tres alumnes cadascun. Hi ha cinc nivells de lletrejar paraules i tres proves de jocs lingüístics: l'embarbussament, el barbarisme intrús i la definició amagada. A la demarcació, a més de la de TV Girona, hi ha tres edicions territorials del Pica lletres : la garrotxina, amb el concurs que s'emet des d'Olot; l'edició del Ripollès, amb TV Ripoll, i la que emet TV Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia