Vicent Boscà
Mestre i periodista
“Escriure en valencià dins l'Església Catòlica encara és anar contracorrent”
Vicent Boscà és el director que portarà Saó fins al 40é aniversari de la seua fundació durant aquest any i subratlla el que suposa una publicació d'aquestes característiques
Tot i que el naixement de «Saó» està lligat als cercles més progressistes de l'església Catòlica, encara ara, continua sense renunciar al vessant de compromís de l'humanisme cristià, manté el seu punt de nacionalisme i d'òptica pròpia i procura fer sempre l'anàlisi més equilibrat possible davant de temes de gran interés.
Quaranta anys donen per a molt i amb 411 números de revista, hi ha com per a fer-se una idea del que ha passat durant tot aquest temps. No debades, s'ha fet de «Saó» una tesi doctoral a càrrec del professor Francesc Martínez.
Poca broma amb els quaranta
E.C.La revista més antiga de les que es fan i es desfan al País Valencià arribarà enguany al quart decenni d'existència. Una proposta informativa que malda cada trenta dies, per fer l'anàlisi més acurat de la realitat social, econòmica, política i cultural del País Valencià, des d'una òptica pròpia i singular.
Que al conjunt de les comarques valencianes hi haja una publicació que arribe al quarantè aniversari, no sols és una data històrica, sinó una fita ben important dins la dieta mediàtica d'aquest país que observa amb atenció el nord i aprofita una situació privilegiada vora la Mediterrània.
Arribar al quarantè aniversari, obliga a fer una mirada amb perspectiva per poder veure un país que tot just havia despertat de la nit fosca del franquisme i començava a caminar i a descobrir una realitat altament desitjada pels sectors progressistes.
Durant tot aquest temps transcorregut des dels inici fins ara, s'ha de destacar el paper impagable de mossèn Josep Antoni Comes, que amb 85 anys de vida, continua participant dels consells de redacció del mensual i manté propostes agosarades de futur i fa crítiques ben ponderades.
També s'ha de citar Toni Ferrer, Vicent Cardona, Emili Marín, Joan Lluís Sanxis, Rafa Roca, Vicent Escartí, Òscar Pérez, Irene Manclús, Presen Sena, Carles Fenollosa, Antoni Ferrer, Alfred Ramos, i Teresa Ciges, a més d'un fum de persones que col·laboren cada més als Quaderns temàtics que la revista ofereix.