Comunicació

Oriol Puig denuncia que l'Estat vol eliminar el Servei Meterològic de Catalunya

El director de l'agència meteorològica de la Generalitat preveu nivells baixos de pluja en els propers mesos

En una entrevista a El Punt Avui TV, alerta que els efectius dels Bombers no estan planificats per fer front a incendis a l'hivern

El director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, ha alertat que l'Estat té en el punt de mira aquest organisme de la Generalitat.

En una entrevista aquest dimecres a la nit al programa L'Illa de Robinson d' El Punt Avui Televisió , Puig ha explicat l'administració estatal té l'objectiu manifest d'eliminar l'agència meteorològica catalana amb l'argument que és una “duplicitat”.

A més, ha denunciat que sovint des de Madrid no els fan arribar informació a la qual l'SMC té dret coma organisme governamental i que necessita per a la seva tasca. Una feina que inclou decisions estratègiques com les alertes meteorològiques per a Protecció Civil.

D'altra banda, ha pronosticat una “situació complicada” de baixos nivells de pluja en els cinc primers mesos de l'any Catalunya per la influència del fenomen del Niño. Puig ha descartat que el canvi climàtic alteri el règim pluviomètric pel que fa a volum de precipitacions. Això no obstant, ha apuntat que aquestes són més irregulars, de manera que es poden produir de manera més espaiada però intensa.

També ha alertat dels problemes que poden comportar els incendis forestals a l'hivern, ja que és una època de l'any en la qual tradicionalment no ha estat una època de perill de focs i els efectius dels Bombers no es programen de la mateixa manera que a l'estiu per fer front a aquest tipus d'emergències. És per aquest motiu que s'ha trobat ja amb el conseller d'Interior per coordinar-se i davant de situacions complexes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia