Comunicació

TV3 mostra la vida al monestir de Sant Daniel

Els documentalistes Pere Solés Bahí i David Gimbernat recullen el dia a dia de les monges d'un convent en ple segle XXI, en un treball que ‘Sense ficció' estrena avui

“Obriu-me els llavis, Senyor, i proclamaré la vostra lloança.” Aquestes són les paraules amb què comencen cada dia “la petita família”, de la comunitat de monges benedictines del monestir de Sant Daniel. El programa Sense ficció de TV3 estrena el documental que Pere Solés Bahí i David Gimbernat han realitzat sobre com és la vida monàstica, el dia a dia de les monges d'un convent en ple segle XXI. El treball, que Sense ficció emet després del documental sobre la figura del president del Barça Josep Suñol (1898-1936), també explica la història mil·lenària d'un monestir que, tot i haver obert les portes a la revolució informàtica, ha conservat les essències primordials.

Les set monges que avui integren la comunitat basen la seva vida monàstica en la pregària, la vida comunitària i el treball, alhora que afronten el segon mil·lenni, segons les paraules de la seva priora administrativa, Maria Assumpció Pifarré, “amb voluntat d'obertura”. “Les noves tecnologies posen al nostre abast un seguit d'eines que ens faciliten la difusió del significat espiritual, històric i artístic del monestir”, explica Pifarré. El documental mostra una forma de convivència que pot semblar poc habitual, però que vista de prop, i als ulls dels documentalistes, es descobreix una comunitat no gaire diferent de la resta de la societat, amb els seus dubtes, certeses i pors, decepcions i alegries.

El documental Feliç mil aniversari! està rodat íntegrament al monestir de Sant Daniel, fundat el 1017 per la comtessa Ermessenda de Carcassona, esposa del comte Ramon Borrell. Els actes de celebració del mil·lenari del monestir van començar el 15 de juny del 2013 i duraran fins al 2018.

LA DATA

15.06.13
van començar els actes de celebració del
primer mil·leni del monestir de Sant Daniel, fundat per la comtessa Ermessenda de Carcassona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia