Comunicació

Duart preveu que al segon semestre del 2017 les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio treballin en un únic espai

La CCMA encarrega un estudi tècnic per valorar les característiques físiques de l'espai, a Sant Joan Despí

El president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha assenyalat aquest divendres que preveu que al segon semestre del 2017 les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio treballin en un únic espai a Sant Joan Despí i ha recalcat que “això no significa que d'entrada tots hagin de fer de tot”. La Corporació té engegat un estudi tècnic, que tindran ja finalitzat aquest mes, per estudiar les característiques físiques del nou espai i Duart ha indicat que treballen amb la idea que les obres es facin al 2016 i 2017.

En la Comissió de Control de l'Actuació de la CCMA, ha ressaltat que el procés de confluència de les redaccions d'informatius i d'esports als mitjans de la CCMA “és un dels projectes estratègics que està desenvolupant el consell des de fa dos anys”.

Responent a una pregunta del grup de Junts pel Sí en la primera comissió de la Corporació d'aquesta legislatura, Duart ha assegurat que la confluència de les redaccions d'informatius i d'esports als mitjans de la CCMA és un “projecte estratègic”. Ha recordat que això s'ha dut a terme a les corresponsalies, en una primera fase a la delegació dels informatius a Madrid i s'està treballant a les delegacions territorials. La darrera fase, ha apuntat, està prevista que es faci amb “la fusió o ajuntar en un mateix espai” les redaccions d'informatius i d'esports de Catalunya Ràdio amb els de TV3.

Duart ha explicat que els serveis tècnics de la Corporació estan fent un estudi tècnic, dels quals tindran els resultats aquest mateix mes, per estudiar les característiques físiques del nou espai que seria a Sant Joan Despí. Posteriorment, faran la licitació per començar les obres sempre que el Govern, ha afegit, els autoritzi, ja que a l'estar “el pressupost prorrogat” tota inversió necessita una autorització prèvia.

Ha indicat que treballen amb la idea que les obres es facin al 2016 i 2017 i que al segon semestre del 2017 es pugui ja “fer el pas de posar les dues redaccions juntes”. Així mateix, ha volgut deixar ben clar que “això no vol dir que d'entrada faran tots de tot, sinó que és un procés gradual i progressiu molt fonamentat amb els acords i el màxim consens”.

En aquest context, també ha assenyalat que s'està estudiant com s'ha de treballar. De fet, ha recalcat que s'ha visitat diferents països per veure el funcionament d'altres mitjans de comunicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia