Comunicació

Catalunya Ràdio manté la vaga parcial per dimarts i torna a reclamar l'equiparació salarial amb TV3

A la televisió s'ha decidit en assemblea desconvocar-la i “donar marge” a la direcció perquè retiri la demanda de 7 anys de presó contra un treballador

El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio ha fet públic un comunicat en què anuncia que manté les vagues parcials per a aquest dimarts per reclamar, entre d'altres, l'equiparació salarial i laboral amb la plantilla de TV3. En paral·lel, els treballadors de la televisió han decidit en assemblea desconvocar les que també tenien previstes per al mateix dia. En un altre comunicat el comitè d'empresa de TV3 argumenta que es fa per “donar un marge de temps” a la direcció perquè “es repensi” la demanda de set anys de presó contra un treballador, al qual s'acusa d'haver filtrat l'any 2012 els sous de la plantilla i els càlculs per fer un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

A Catalunya Ràdio, a banda de demanar que els responsables de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) es retirin de la demanda, es reclama que es materialitzi la reivindicació “històrica” de tenir un conveni que reculli l'equiparació laboral i salarial “total” amb la resta de treballadors del grup.

També es demana que la direcció de la CCMA resolgui els problemes “greus” de personal perquè, segons s'indica des del comitè d'empresa, “es nega” a cobrir baixes, maternitats, permisos, defuncions i excedències. Les aturades seran de 14.30 a 15.30 h i de 20.30 a 22.00 h.

Noves accions

Pel que fa a TV3, tot i haver desconvocat la vaga d'aquest dimarts s'alerta que en les pròximes setmanes hi seguirà havent accions per reclamar que es retiri la demanda de presó contra el company, i s'anuncia que el 6 de juny el comitè es reunirà amb la consellera de Presidència, Neus Munté, a l'entorn de la modificació de la llei de la CCMA que es prepara al Parlament.

Text€



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia