Comunicació

RTVV tanca 2015 amb un benefici de 21 milions per l'acord amb Mediapro

Els liquidadors reconeixen que el principal plet que els preocupa és la possible nul·litat de l'ERÇO per part de l'Audiència

S'iniciaran obres de millora i conservació de la façana del centre de Burjassot

Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), actualment en liquidació, ha tancat l'exercici de 2015 amb un benefici de 21 milions, fonamentalment per l'acord de compensació aconseguit amb Mediapro. Així ho han explicat els membres del consell de liquidació de RTVV, Francisco Gómez, Ignacio Baixauli i Agustín Arenas, que han comparegut aquest dilluns en la Comissió de RTVV i Espai Audiovisual de les Corts, on han presentat el segon informe sobre l'estat, valoració i funcionalitat dels béns, drets i actius de l'entitat.

Baixauli ha explicat que els comptes anuals, que han elaborat basant-se en els de 2014 i les de 2013 –exercici el tancament–, “llancen beneficis després de pèrdues en exercicis anteriors de més de 2.100 milions”. En concret, ha indicat que s'ha aconseguit un benefici d'uns 21 milions, principalment per l'acord de compensació signat per Mediapro. Francisco Gómez, per la seua banda, ha indicat que els comptes s'han enviat a la intervenció general que els auditarà i, finalment, seran aprovades per l'ens i la Junta General en el cas de RTVV.

L'informe que han traslladat a les Corts, al que ha tingut accés Europa Press, assenyala que actualment la societat RTVV disposa d'una tresoreria dipositada en comptes de diverses entitats bancàries amb un saldo conjunt que ascendeix a 6.647.845 euros.

També indica que l'import dels béns totalment amortitzats a 31 de desembre de 2015 ascendeix a 52.511.526,84 euros –la mateixa xifra que en 2014–, dels quals 484.683,26 euros corresponen a construccions.

Respecte a les actuacions que encara queden pendents per a concloure la liquidació, Baixauli ha subratllat que “el plet principal que pesa sobre els nostres caps és la possible nul·litat de l'ERO per part de l'Audiència”. Sobre aquest tema, Gómez ha explicat que el PSOE ha presentat un escrit per a declinar el recurs d'inconstitucionalitat que va interposar contra la llei que va suprimir la prestació del servei de radiodifusió i televisió. Ignacio Baixauli també ha destacat que encara no han fet cap acció per al restabliment de les emissions, perquè encara estan immersos en el procés de liquidació.

Proves

Durant la seua intervenció, el diputat del PP Jorge Bellver ha indicat que l'últim ple de les Corts es va emetre pel senyal que anteriorment utilitzava RTVV. Sobre aquest tema, Francisco Gómez ha assenyalat que no han autoritzat “cap emissió”, encara que ha explicat que “sí s'han fet proves per a mantenir els equips en perfecte funcionament”.

D'altra banda, els liquidadors han informat sobre els plets pendents, la majoria d'extreballadors per no tenir reconegut el lloc que exercien. Agustín Arenas també s'ha referit als plets civils sobre els quals “no hi ha progrés”, però “estem intentant arribar a acords” per al que compten amb el suport de l'Advocacia de la Generalitat.

Respecte a l'arxiu audiovisual, Arenas ha explicat que estan pendents de mantenir una reunió amb el nou director general de CulturArts, Abel Guarinos, per a parlar sobre el contingut d'aquest “gran” arxiu, sobre el qual ha assegurat que existeix interés per conservar-ho i, fins i tot, per declarar-ho BIC.

Seu d'Alacant

Pel que fa a la seu de RTVV a Alacant, el lloguer de la qual importa 30.000 euros mensuals, els liquidadors han explicat que porten mesos sense pagar-ho, i entenen que aquest contracte va ser “un desastre total i absolut”.

En aquest sentit, consideren que poden abandonar l'edifici sense abonar cap quantia, encara que advoquen per aconseguir una solució “negociada”. En l'informe, detallen que ja s'ha conclós el trasllat de mobiliari, maquinària i estris de la delegació de RTVV a Alacant, i asseguren que estan “en avançades les negociacions” amb els propietaris per a poder aconseguir un acord que permeta el seu lliurament “i evitar un nou plet”.

D'altra banda, Gómez ha explicat que es van a iniciar “immediatament” obres de millora i conservació de la façana del centre de Burjassot, així com de neteja en zones d'enderrocs, adjudicades per l'anterior comissió liquidadora per 130.000 euros. També s'han buidat en l'exterior zones de dipòsit de residus i enderrocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia