Comunicació

Els professionals Catalunya Ràdio donen suport a la periodista multada

Adverteixen que treballar amb la “llosa” de l'aplicació de la ‘llei mordassa' va en detriment del dret a la informació

El Consell Professional i el Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio han mostrat aquest diumenge el seu “rebuig frontal” a la multa a la periodista Mercè Alcocer en aplicació de la “llei mordassa” i han advertit que treballar amb la “llosa” de l'aplicació d'aquesta normativa va en detriment del dret a la informació.

Alcocer ha estat sancionada per la delegació del govern espanyol a Madrid per “desobediència a uns agents de l'autoritat”, en aplicació de la llei mordassa mentre treballava el passat 20 de febrer davant la seu de l'Audiència Nacional a Madrid en la cobertura informativa del cas Pujol.

En un comunicat, el Consell Professional i el Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio, que compten amb el suport dels seus homòlegs a Televisió de Catalunya, mostren el seu “rebuig frontal” a la sanció a la periodista i sol·liciten a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que recorri la sanció i doni suport a Alcocer fins al final.

Segons els companys de la periodista, Alcocer “va intentar acostar el micròfon de Catalunya Ràdio al protagonista d'una notícia per obtenir el màxim d'informació possible i oferir-la als oients del mitjà. Res més”.

“Els professionals de la informació comptem amb mesures d'autoregulació, a través de normes i codis deontològics, i coaccionar-nos i tractar-nos com a delinqüents ens deixa en un estat d'indefensió preocupant i no és precisament la millor solució perquè fem bé la nostra feina”, remarca el comunicat.

El Consell Professional i el Comitè d'Empresa també demanen que es faci marxa enrere en una llei que consideren “desproporcionada” i que, com creuen que ha demostrat aquest episodi, “vulnera els drets bàsics i fonamentals d'una forma injustificada”.

“Treballar amb la llosa de l'aplicació de la llei mordassa només pot anar en detriment del dret de la informació”, adverteixen.

La periodista ha explicat que el passat 20 de febrer estava treballant davant l'Audiència Nacional en la cobertura del cas Pujol quan “els agents van entorpir en tot moment la tasca informadora dels periodistes amb un zel excessiu”.

Després que s'impedís als mitjans “accedir als advocats i al fiscal, dins i fora de les dependències judicials”, la periodista va accedir per un carrer lateral a l'entrada de l'Audiència, on li “van demanar la documentació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia