Comunicació

Nou model de gestió de la CCMA

La plantilla de TV3 proposa aplicar el sistema alemany de coresponsabilitat

Els treballadors de TV3 van presentar ahir al vespre a la seu del Col·legi de Periodistes una proposta per canviar el model de gestió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) basada en la coresponsabilitat dels professionals. Una comissió de TV3 independent del comitè d'empresa ha estat treballant des de fa tres anys en aquest nou model, que han fet públic ara just quan el Parlament acaba d'iniciar el debat de modificació de la legislació de la comunicació audiovisual de Catalunya. L'objectiu de la plantilla és situar aquest model de cogestió de la CCMA en el debat polític i públic. En la presentació d'ahir, hi va participar el professor de la UAB, Joan Manuel Tresserras, que va impulsar com a conseller (2006-2010) la llei de la CCMA.

La cogestió que proposen els treballadors es basa en una manera de gestionar les empreses més grans de 2.000 treballadors implantada per llei a Alemanya fa 50 anys. En aquest sistema que es vol aplicar a la CCMA, els treballadors volen tenir més capacitat de decisió en les línies mestres de l'empresa. Així, es proposa que una part significativa del consell de govern siguin professionals en plantilla escollits per sufragi universal. A més, es vol que el consell de govern sigui un òrgan de control de gestió i de direcció estratègica i no pas de gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.