Comunicació

La primera pedra

TV3, Antena 3 i la productora Diagonal TV comencen el rodatge de la minisèrie ‘La catedral del mar', deu anys després del fenomen literari d'Ildefonso Falcones

Aitor Luna i Michelle Jenner encapçalen aquesta història medieval amb un fons d'intriga

És un dels projectes televisius que més han costat d'arrencar, en part també per la seva complexitat; la ficció històrica és costosa. El novembre del 2012, la productora catalana Diagonal TV (Isabel) adquiria els drets audiovisuals de La catedral del mar, publicada el 2006, i un èxit de vendes d'Ildefonso Falcones. La novel·la recrea la construcció de la basílica de Santa Maria del Mar en la Barcelona medieval entrellaçant una trama d'amor i intriga. La productora catalana, que ha adaptat per a TV3 altres èxits editorials com Les veus del Pamano (2009) i Olor de colònia (2014), s'enfronta ara a una adaptació molt ambiciosa amb la coproducció de TV3 i la participació d'Antena 3. Quan va obtenir els drets, l'objectiu era “fer un salt qualitatiu en la producció televisiva”.

“Ha costat molt”, reconeixia en la presentació a Madrid Sonia Martínez, directora de ficció d'Antena 3, que va descriure la sèrie de La catedral del mar com un dels seus “somnis” però també una de les coproduccions “més cares”. La història, adaptada a televisió per Rodolf Sirera, Antonio Onetti i Sergio Barrejón, s'estructura en vuit episodis i mobilitzarà 150 actors. El repartiment l'encapçalen Aitor Luna , en el paper del protagonista Arnau i Michelle Jenner com a Mar. En la sèrie, també hi participaran actors catalans com Josep Maria Pou (Estació d'enllaç), Nora Navas (Pa negre), Ramon Madaula (Ventdelplà), Pablo Derqui (Nit i dia) i Anna Moliner (Cites).

El rodatge comença avui i durarà fins a finals d'any, amb localitzacions al barri Gòtic de Barcelona, a la plaça del Rei, a més de gravar a l'interior de la basílica de Santa Maria del Mar. També es rodarà al parador nacional de Cardona, a la vila aragonesa de Sos del Rey Católico, a Càceres, Toledo, Madrid i Segòvia. En aquest sentit, s'ha apostat per un pla de rodatge cinematogràfic amb un 80% de les escenes filmades en exteriors. També es construiran mig centenar de decorats. El director de la sèrie, Jordi Frades va destacar que la novel·la de partida és “impressionant i absolutament cinematogràfica”. “Encara que sempre es parla de superproduccions, aquesta és la sèrie amb més recursos de les que he fet i la més difícil”, va explicar Frades, amb una llarga trajectòria. I va valorar la feina dels guionistes per adaptar l'obra de Falcones: “Quan es llegeix el guió és conclou que és la novel·la.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia