Comunicació

Política

El Facebook encén el ple

L'oposició de Sant Pol denuncia que un regidor del govern es connecta a la xarxa social durant l'última sessió

L'edil diu que és per informar el poble

L'auge de les xarxes socials en tots els àmbits encara genera polèmica i, en ocasions, provoca durs enfrontaments polítics. Aquest és el cas de Sant Pol de Mar (Maresme) on el grup majoritari de l'oposició, Junts per Sant Pol, ha denunciat a l'alcalde, Manuel Mombiela (CiU), que el regidor del govern Raül Trabal (CiU) va connectar-se al xat del Facebook durant l'última sessió “enviant missatges de caràcter íntim i mofant-se dels regidors del nostre Ajuntament i del seu més elevat òrgan representatiu”. El portaveu de Junts, Joan Vigatà, considera l'actitud de Trabal “irrespectuosa, irresponsable i infantil” i destaca com a exemple alguns comentaris estrets de la conversa a la xarxa: “Ufff... quina manera de perdre el temps, sort que aviat alguns deixarem de fer el pallasso als plens...” i en referència a un regidor: “Enrique i su banderita...”. Vigatà assenyala que la connexió de Trabal es va fer en obert i, per tant, “tota la gent de la seva xarxa (bastants centenars de persones, per cert) varen poder llegir les seves intimitats i opinions, mentre participava en el ple del nostre Ajuntament”.

El portaveu del grup independent ha fet arribar un escrit a l'alcalde amb la voluntat que demani responsabilitats al regidor del seu grup i aprofita per denunciar que “aquest mateix regidor i el regidor d'Urbanisme, Ramon Llastarry (CiU), fa mesos que no s'atansen per l'Ajuntament, però continuen cobrant els seus bons sous, fet que l'alcalde, Manuel Mombiela, consenteix per no enfrontar-se amb els seus edils i per una evident falta d'autoritat”.

Informar la ciutadania

Raül Trabal ha confirmat que en l'últim ple va connectar-se al xat del Facebook i va comentar amb la seva parella el desenvolupament del ple. “No és la primera ni l'última vegada que ho faré, perquè es tracta d'una eina molt útil per informar els ciutadans que comparteixen la xarxa social, però que no són a la sala, dels acords que es prenen”, va puntualitzar. Pel que fa a les “mofes” cap als regidors, Trabal argumenta que “pallasso no és un insult, és un ofici i en qualsevol cas també me'l vaig aplicar a mi mateix”. El regidor retreu a Joan Vigatà que tingui “dues cares” i que vulgui crear “mal ambient” en el si del govern local. “De fet, jo també demanaré a l'alcalde que faci públics els correus electrònics que li fan arribar els portaveus de l'oposició i on els insults i els descrèdits cap a la seva persona són habituals”, precisa. Preguntat per si continuarà fent servir el Facebook durant els plens, Raül Trabal és taxatiu: “a tots i cadascun dels que queden fins acabar el mandat”. La polèmica, doncs, està servida a Sant Pol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.