Comunicació

El zàping

Els segons, tercers i quarts canals

Avui arrenca la graella d'hivern. I no ho fa només a les grans cadenes

La TDT ha multiplicat els canals, però no tant l'oferta. Les grans cadenes estatals continuen sent les que eren i la resta són majoritàriament canals per emplenar. Obviant els nous grups dretans amb concessió digital (atorgades durant l'època de govern Aznar), les noves cadenes són segons, tercers i quarts canals dels ja existents. I poca aposta hi ha hagut perquè sobresurtin. Els esforços estan massa centrats en el cap de cartell de cada grup. Només el que aquest descarta acaba en un d'aquests altres canals presentat com a “gran estrena en exclusiva”, enmig d'una graella de reemissions. Sembla, però, que lentament i amb píndoles això comença a canviar.

Avui arrenca la graella d'hivern. I no ho fa només a les grans cadenes. Als canals petits d'Antena 3 no hi ha gaires canvis (són els més ben nodrits des de fa temps), però en els de Tele 5 hi ha moltes novetats: Boing incorpora no sé quantes sèries infantils; Factoría de Ficción recupera Friends i Embrujadas (gràcies a la compra de Cuatro), i La Siete estrena els càstings d'OT. La gran aposta, però, avui és a La Sexta2, que renova el prime time amb dos espais diaris destacats: l'emissió de Buenafuente a les 22.15 h –hores abans que al canal mare– i l'estrena d'Al rojo vivo, un ambiciós espai diari de tertúlia. Dic ambiciós –tot i que no es fa al canal principal–, perquè han triat com a conductor el director de La Sexta, Antonio G. Ferreras. Tot un signe de la importància que donen a un format que vol transmetre la rèplica des de l'esquerra a El gato al agua i La vuelta al mundo, d'Intereconomía i Veo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.