Comunicació

El zàping

T5, sense ficció pròpia; A3, saturada

Tele 5 ha hagut de ‘robar' una sèrie
a Cuatro

L' evolució de Tele 5 i Antena 3 –les dues grans enemigues– en el camp de la ficció pròpia és curiosa. Després d'una primera època en què els referents van ser d'Antena 3 –Farmacia de guardia, sobretot–, Tele 5 ha ostentat un clar lideratge durant anys i panys: de Médico de familia a Los Serrano, però també Siete vidas, Hospital Central i El comisario. Van ser sèries de llarg recorregut i d'altes audiències.

Els últims anys, però, Tele 5 ha perdut pistonada. Aída ja no és el que era; van cremar l'èxit de Sin tetas no hay paraíso de seguida, i la resta han passat sense pena ni glòria. I ara no té sèries. N'ha hagut de robar una a Cuatro –Ángel o demonio, que s'estrena demà– per tenir-ne dues a la graella: fins ara només hi havia Hospital Central agonitzant. Gravada per a la primavera només té Piratas, i a corre-cuita ha començat a gravar una comèdia i una sèrie policial. De fet, tampoc no està preocupada: ja fa amb la telerealitat i els macroxous de safareig. En canvi, Antena 3 ha ressorgit pel que fa a ficció pròpia. Després d'anys d'una certa sequera –amb Aquí no hay quien viva com a gran excepció–, ha recuperat terreny des de fa un temps. El seu nou boom va començar amb El internado i, tot i que en audiències la nova reina clarament és La 1, es pot dir que ara a Antena 3 li sobren sèries. Des de l'inici de temporada, n'emet 3 a la setmana. A la tardor: Doctor Mateo, Física o química i Hispania. Ara: Los protegidos, Gavilanes i El barco. I busca un buit per a La reina del sur. Una dada no gaire bona, però, és que les que li van més bé són les noves. El truc que li falta és aconseguir que els èxits tinguin llarg recorregut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.