‘La Riera' ja té ruta
El Consell Comarcal del Maresme ofereix a partir del 12 de març un itinerari guiat per aquells escenaris del territori on es desenvolupa la popular sèrie de TV3
A Breda –Ventdelplà–, l'experiència li va sortir rodona. I el Maresme n'ha pres bona nota. A partir del dia 12 de març comença a funcionar la Ruta de La Riera, un itinerari guiat per aquells espais urbans que ja formen part de l'imaginari poble de Sant Climent, l'escenari de la coneguda sèrie de TV3 La Riera. Aquesta proposta inicial, que ahir es va presentar formalment als polítics i als mitjans de la comarca, es desenvolupa en els tres municipis que més paisatges han ofert a la ficció televisiva: Mataró, Arenys de Mar i Sant Pol de Mar. I es complementa amb una visita al Centre d'Acollida Turística (CAT) de Teià per conèixer la influència que van tenir els romans a la comarca i, també, per delectar-se amb un dels productes gastronòmics més valorats del Maresme: el vi.
La ruta, intensa i a prova de seguidors acèrrims de les aventures de la família Guitart, es desenvolupa durant tot el dia i té un preu de 36 euros en el qual també s'inclou un dinar amb productes típics del territori. Des del Consell Comarcal es defensa aquest nou itinerari com una oportunitat de maridar la fama i atractiu del serial amb l'oportunitat d'obrir mercat al gran potencial gastronòmic i paisatgístic del Maresme. Es pensa, segons els responsables, amb un perfil de visitant de proximitat, de certa edat i majoritàriament dona, però la guia té prou encant per agradar tothom.
Ahir es va fer un primer i concentrat tast del que es podrà seguir a partir d'ara i els participants van iniciar la ruta davant mateix de la fonda de Can Riera, que de fet és una esplèndida casa d'estiueig de Mataró, Can Ribot. Allà es va fer el primer regal pel paladar: una degustació de les galetes Laietanes, made in Mataró i les ja famoses estrelles, les postres de xocolata creades en la ficció, amb vins d'Alella. Posteriorment, es va visitar el cementiri d'Arenys de Mar, el mític Synera del poeta Salvador Espriu que hi és enterrat i la llotja del port, on es va explicar la subhasta del peix. A Sant Pol de Mar la visita a l'ermita de Sant Pau és obligada per gaudir d'unes de les millors vistes de la costa i també es convida a passejar per l'estació de tren. El dinar es fa a l'Escola Universitària d'Hostaleria, prèvia demostració en directe de l'elaboració d'un dels plats d'un menú elaborat amb base a la gastronomia del Maresme i que anirà variant segons els productes de temporada.
La ruta guiada també inclou les localitzacions de Mataró, potser les més habituals, en el nucli antic del municipi. Els organitzadors de la iniciativa també ofereixen la possibilitat de fer una ruta “al teu aire” i faciliten la informació bàsica en el web www.rutalariera.cat. Tot i això, tampoc no descarten fer adaptacions de l'itinerari en funció de la demanda dels visitants.