Comunicació

TV3 tindrà veu a l'Ebre i el Pirineu

La cadena obrirà delegacions pròpies en aquests territoris, després de rescindir el contracte a les productores

Es manté la idea de cobrir els Pallars des de la Vall d'Aran i la Catalunya Nord des de Girona

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha decidit obrir una delegació pròpia de TV3 en dues de les zones on fa dues setmanes es va decidir suspendre el contracte a les productores amb què fins ara es treballava: el Pirineu i les Terres de l'Ebre. En canvi, manté la intenció de cobrir a partir de finals de març –quan es facin efectives les rescissions de contracte– els Pallars i la Catalunya del Nord des de les delegacions de TV3 ja existents.

Arran de les protestes que hi ha hagut des que es va saber la decisió de prescindir de productores també en els territoris on al gener s'havia dit que es mantindrien perquè eren zones que “no es poden cobrir amb recursos propis” i, per tant, deixar part del territori descobert, la CCMA ha fet marxa enrere en dos dels quatre casos de la seva pretensió inicial, que era no destinar-hi cap persona específica que estigués permanentment al territori sinó desplaçar-hi puntualment treballadors de les delegacions més properes quan les necessitats informatives ho requerissin.

L'ens públic català ha obert un procés de selecció de voluntaris per destinar un periodista i un càmera tant a la zona del Pirineu (Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya) com a les Terres de l'Ebre. Es manté, per contra, la decisió sobre el Pallars, que es cobrirà des de la Vall d'Aran, i sobre la Catalunya del Nord, que es cobrirà des de Girona.

El comitè d'empresa va afirmar ahir que desconfia d'aquesta “nova decisió improvisada”. “S'ha estat reclamant des de fa 20 anys internalitzar les corresponsalies i les successives direccions s'hi han negat argumentant sempre que era més barat mantenir-les externalitzades”, sosté. A més, denuncia que la direcció planteja la cobertura d'aquestes corresponsalies “aplicant criteris unilaterals i al marge del conveni”. La secció de CCOO a TVC considera un “nyap” l'opció del trasllat voluntari, “sense reconèixer les places de destinació ni fer concurs de trasllat, tal com s'ha de fer per cobrir vacants o places de nova creació”. A més, opina que “el pla pels Pallars no és creïble” perquè la delegació de la Val d'Aran disposa d'una “ínfima dotació de plantilla”, s'ocupa d'“un informatiu setmanal propi” i té “una especificitat lingüística i territorial particular”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.