‘L'illa de Robinson', a la Biblioteca de Catalunya
La directora de la institució cultural, Eugènia Serra, parla dels cent primers anys de l'entitat
Sant Just Desvern impulsa un concurs internacional de fotografia
La Biblioteca de Catalunya es va fundar l'any 1907 com a biblioteca de l'Institut d'Estudis Catalans. Però el 1914, és a dir, ara fa cent anys, la Mancomunitat, que s'acabava de constituir, la va obrir al públic. Aquesta institució havia nascut amb la voluntat de ser la biblioteca nacional de Catalunya, consideració que ja va obtenir a partir del 1981 i que va ser ratificada en la llei del sistema bibliotecari de Catalunya l'any 1993.
L'objectiu de la biblioteca és recollir, conservar i difondre la producció bibliogràfica catalana i la relacionada amb l'àmbit lingüístic català, i també conservar tot el patrimoni bibliogràfic de Catalunya arreu del territori. Aquesta entitat ocupa bona part de l'edifici que abans era l'hospital de la Santa Creu.
Per parlar dels primers cents anys d'existència de la institució cultural i de les perspectives de futur, L'illa de Robinson, programa que condueix i presenta Eduard Berraondo, ha convidat per avui la seva directora, Eugènia Serra, nomenada per a aquest càrrec aviat farà dos anys. Però Eugènia Serra va entrar a treballar a la institució el 1983 i més endavant en va ser la responsable de coordinació general.
A més d'aquesta entrevista en l'hora central de L'illa de Robinson, l'alcalde de Sant Just Desvern passarà pels estudis d'El Punt Avui Televisió per parlar del concurs de fotografia que impulsa aquesta població. L'alcalde explicarà en una entrevista amb Eduard Berraondo com es vol aconseguir que Sant Just sigui una població coneguda internacionalment gràcies a aquest concurs.
Com ja és habitual en la programació d'El Punt Avui Televisió, diversos tertulians debatran els diferents temes d'actualitat.
També hi haurà les seccions habituals, com ara Espanya ens estima, d'Igor Llongueres; El CAT escaldat, d'Andreu Mas, i l'espai dedicat a les activitats de l'ANC.