Comunicació

TV3 estrena un documental en què es reflexiona sobre Déu

A ‘Sense ficció', deu persones de diferents creences parlen de la seva relació amb el que és transcendent

“Em demanen el perquè d'aquest documental. I per què? Aquesta pregunta indica que hi ha un desconeixement o prejudici. El que vol el documental és apropar a una realitat amb nous ciutadans, nous catalans que han anat incorporant noves religions.” Així explica la documentalista Dolors Genovès (autora d'Adéu, Espanya?) “la mirada de respecte, reflexió i integració” que suposa Déu, amb accent, el seu últim treball, que TV3 estrena aquesta nit a Sense ficció. Els protagonistes del documental, coproduït amb Brutal Media, són deu persones que parlen de Déu i de la seva relació amb el que és transcendent. Jueus, catòlics, musulmans, ortodoxos, protestants, sufís, testimonis de Jehovà i budistes han participat en aquest documental coral que, segons va destacar el director de TV3, Eugeni Sallent, durant la presentació, era un “repte gens senzill”. Sallent va incidir en la “manera encertada i amb sensibilitat” amb la qual Dolors Genovès ha abordat aquesta temàtica.

En el documental Déu, amb accent, la Fátima Taleb, mediadora social intercultural i membre la comunitat islàmica, assenyala que “el burca no existeix a l'islam; no és una vestimenta de l'islam”, i Toni Matas, director de Barcelona Multimèdia i membre de l'església catòlica romana, hi afegeix que “el cristianisme és una religió combatent; és una religió en lluita”. I ho argumenta: “Nosaltres sabem que Déu detesta el mal, sabem que hi ha mal al món, i per tant, treballem per treure el mal al món”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.