Comunicació

El teatre des de dins, al Canal 33

Veure molts aspectes d'un muntatge teatral i que van més enllà del que és un making of. Aquesta és la idea de Teatral –s'estrena dijous al Canal 33 a les 22.40 h–, que en dotze capítols mostra diferents etapes d'una obra: des de la dramatúrgia, la direcció o l'escenografia fins a la il·luminació, la coreografia, el so o el moviment. El fil conductor és el muntatge de L'art de la comèdia al TNC, però també visita altres muntatges i espais teatrals del país. És una producció de TV3 amb la col·laboració de Batabat i dirigida per Judith Colell i Román Parrado. Pere Arquillué és el presentador.

Amb aquesta proposta de Televisió de Catalunya es vol, per una banda, homenatjar el teatre, però també fer un exercici de divulgar el fet teatral a través de la televisió. En la presentació ahir del nou programa, el director del TNC, Xavier Albertí, va constatar la importància de programes com ara Teatral perquè ajuden a combatre el “desconeixement profund” a l'hora d'entendre un art complex com el teatre. Albertí va afegir-hi que d'aquesta manera es busca “fer més comprensible” el teatre per al gran públic. També Pere Arquillué va defensar el deure que té la televisió pública de “fer programes com aquests”. La cap de Culturals de Televisió de Catalunya (TVC), Pilar Cugat, va dir que el repte del programa és conjugar tres llenguatges: el teatral, el televisiu i el cinematogràfic.

Nou magazín cultural al maig

El programa Ànima es va acomiadar ahir de la graella després de sis anys en antena. És un dels espais del Canal 33 afectats per la reestructuració dels continguts culturals. També desapareixerà Via llibre. En canvi, Cinema 3, que s'emetia pel 33, es mantindrà a la graella de TV3.

El nou projecte transversal d'actualitat cultural es començarà a emetre la segona quinzena de maig i, segons la direcció de la CCMA, no es deixarà de fer “cap contingut”, sinó que s'ha reformulat el Canal 33 per potenciar la informació de totes les disciplines culturals.

ACN



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia