Comunicació

De la ràdio per la ràdio

Els premis Ràdio Associació han reconegut en la quinzena edició El món a RAC1, de Jordi Basté, en la categoria de millor programa de ràdio, “per haver trencat tots els sostres coneguts d'audiència de la ràdio matinal al país, amb un estil personal”. El periodista i delegat de TV3 a Madrid, Josep Capella, ha estat distingit amb el guardó 1924 “per haver establert i consolidat, de forma solvent i clara, una manera d'explicar la informació des de la capital de l'Estat”. El premi al millor programa d'innovació és per a El mural, d'Escola Valenciana, ja que “combina l'emissió en ràdios locals i internet i omple el buit de la ràdio pública al País Valencià”. També s'han destacat dos professionals de la ràdio: Jaume Nolla, que representa el personatge de Marcel·lí Virgili al programa Versió RAC1, com el millor professional de ràdio, i Jordi Beltran, menció d'honor per la seva trajectòria, “desenvolupada amb creativitat i imaginació”. El pis d'estudiants, de 7deRàdio d'Horta-Guinardó, ha estat guardonat en l'àmbit local.

El president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, ha remarcat tres aspectes que s'han tingut en compte a l'hora de valorar els guardonats: la singularitat, la dedicació vocacional i la territorialitat. “Malgrat l'imperialisme cultural i lingüístic que se'ns vol imposar en l'educació i els mitjans, la creativitat, la imaginació, el talent de casa nostra, és potent”, va assenyalar Margarit. Els premis s'entregaran a Barcelona el 30 d'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia