Comunicació

Ajuts públics a la televisió privada per garantir la llengua

És una de les mesures que proposa el president d'Endemol, Jordi Bosch, per eixamplar l'espai televisiu català

El president d'Endemol Shine Iberia, Jordi Bosch, considera que per eixamplar l'espai televisiu en català cal una fórmula de “concessió o llicència amb suport públic temporal” per a un futur nou canal. Bosch va matisar, però, que tot i aquest suport públic provisional, seria difícil que les autoritats de competència acceptessin aquesta fórmula. Bosch va fer aquesta proposta en el marc del 19a edició del Fòrum de la Comunicació, organitzat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Bosch, que va ser secretari general de TVE durant 14 anys abans de passar al sector privat, ha volgut defensar també el paper indispensable que tenen les productores en les televisions públiques. En aquest sentit, Jordi Bosch també va defensar una TV3 “forta” amb capacitat de contractar.

El president del CAC, Roger Loppacher, va explicar, en el mateix marc del Fòrum de la Comunicació, que malgrat que la televisió tradicional continua sent el mitjà amb més penetració, cada cop hi ha més vídeos mitjançant altres segones pantalles com ara tauletes, mòbils i ordinadors. Lopaccher va mostrar-se preocupat per com aquesta tendència pot afectar la quota d'audiència en català, sobretot a partir de l'entrada a l'Estat espanyol, a la tardor, de Netflix, un dels gegants nord-americans audiovisuals d'internet.

LA FRASE

L'única fórmula és un sistema de concessió semiprivada, però temporal
Jordi Bosch
president d'endemol shine iberia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia