Comunicació

Un viatge a les il·lusions dels països

“Un dels eixos d'aquesta nova temporada és intentar descobrir una sèrie de països que s'han independitzat i han esdevingut un estat.” Miquel Calçada, el Michael Palin català, definia així, divendres, a El matí de Catalunya Ràdio , els nous episodis d' Afers exteriors que TV3 estrena aquesta nit (22.35 h). Miquel Calçada ha volgut conèixer en aquesta setena temporada quines són les il·lusions col·lectives d'onze països del món i com es poden aplicar a Catalunya: Des del Sudan del Sud, independent des del 2011 i que enceta aquesta nova tongada d'Afers exteriors passant per Noruega o Eslovènia, referents més pròxims per als espectadors alhora de parlar de processos d'independència. En l'episodi d'estrena, dedicat a Sudan del Sud, un dels països més pobres del planeta, Calçada conversarà, entre d'altres, amb el corresponsal d'Àfrica de La Vanguardia, Xavier Aldekoa , per saber com han construït un nou estat. Eslovènia ha estat un dels viatges que ha sorprès “positivament” a Calçada, mentre que a Malta hi cercarà què en queda de la petjada cultural catalana. El recorregut continuarà a Qatar, Corea del Sud i Kenya, on es trobarà amb l'exalcalde de Barcelona, Joan Clos, que des de fa 5 anys és director executiu del programa de Nacions Unides per als Assentaments Humans.

Afers exteriors es va estrenar el 2003 i al llarg d'aquests anys, l'equip del programa ha visitat 90 països. L'última entrega es va estrenar el 20 de gener del 2014, amb un episodi sobre l' Afganistan , reunint una audiència de 622.000 espectadors (18,3%). Sobre el futur, Calçada va assenyalar que “el concepte d'anar a buscar compatriotes als països ho deixarem de fer, però no el fet de viatjar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia