Reobre el restaurant asiàtic que Chicote va reformar
El Mizuna Thai va celebrar ahir la inauguració oficial del local que el popular xef ha remodelat aquest estiu a través del programa ‘Pesadilla en la cocina'
Ara fusiona la cuina oriental i la catalana
Alberto Chicote té fama de “salvar de la ruïna” la majoria de restaurants que visita amb el seu programa Pesadilla en la cocina. Un gran percentatge dels locals que assessora i remodela sobreviuen –la productora s'enorgulleix de salvar de tancar un 75% dels restaurants que filmen–; per això un pot entendre el pas que va fer aquest estiu Yon Wang, el propietari del Mizuna Thai de Girona, convidant-lo a venir.
Sobre aquesta experiència, aquest emprenedor xinès que fa més de mitja vida que és a Catalunya no en pot parlar pel contracte de confidencialitat que té firmat fins que no s'emeti el programa (sense data concreta, a La Sexta). Però les evidències de la reforma completa que ha experimentat el seu negoci culinari són més que evidents.
Ja fa dies que el local es va reobrir, renovat de cap a peus i amb temps per anar fent rodatge, però ahir es va oficialitzar el nou restaurant Mizuna Thai amb una inauguració que va tenir lloc amb la presència d'una cinquantena de comensals convidats, entre d'altres un grup d'instagramers.
El resultat és una transformació total que no té res a veure amb l'anterior proposta per reconvertir-se en un restaurant on es fusiona la cuina oriental i la catalana, amb una carta molt completa i variada confeccionada pel famós xef. És així com dels 192 plats que oferia –una barbaritat, com reconeix el propietari– s'ha passat a una carta d'una trentena de plats suggeridors en què es pot comprovar aquesta aposta per la fusió de cuines.
Al menú degustació ofert ahir, sense anar més lluny, van destacar plats com ara el tataki de salmó, komatsuna a la catalana, un deliciós dim sum de mar i muntanya –no congelat com la majoria i elaborat artesanalment– i l'original bao de botifarra de perol amb maionesa i kimchi. De la carta, els qui l'han provat recomanen el saltat de calamars i albergínia xinesa amb salsa tonkatsu.