cultura

literatura

Festival

El Liberisliber creix i ja té el primer premi de poesia

Guillem Gavaldà (19 anys) veurà publicat el poemari ‘Fam bruta' i rep la distinció que duu el nom de Francesc Garriga

Mig centenar d'editorials petites participen en el festival literari de Besalú

El Liberisliber de Besalú 2016 ja és història, però deixarà petjada els mesos que vénen, abans de l'edició de l'any que ve. El festival literari –parades de llibres, xerrades i converses– creix any rere any i 47 editorials petites van acabar d'exposar ahir el seu material.

La fira té, a més, el primer vencedor del premi Francesc Garriga, guardó nascut de la col·laboració de tres editorials: Guillem Gavaldà, amb el poemari Fam bruta. Els segells AdiA, Cafè Central i LaBreu van decidir homenatjar el poeta barceloní, mort el febrer del 2015, amb un premi per a poetes que no haguessin publicat. “Volíem perpetuar la presència de Francesc Garriga en el món del llibre i destacar l'actitud de mestratge no només cap a poetes, sinó cap a artistes i tothom”, diu Marc Romera (LaBreu), secretari del jurat.

Amb 19 anys, Gavaldà veurà publicada la trentena de poemes aplegats a Fam bruta, de què el jurat ha volgut destacar que es palpa la “influència dels clàssics”, assenyala Pau Vadell (AdiA). El poeta, estudiant de filologia clàssica, tindrà l'oportunitat de presentar l'obra en una gira que començarà el 21 de desembre a la llibreria La Central de Barcelona.

L'autor premiat, de Cerdanyola del Vallès, és un dels 77 autors totalment inèdits que es va presentar a la convocatòria. El jurat va comprovar que no hi hagués cap intrús, exposa Antoni Clapés (Café Central).

El Liberisliber de Besalú també ha premiat algunes de les obres publicades per les editorials independents. En les categories de narrativa, infantil, poesia i pensa (per a no ficció), han estat distingits, respectivament: Rubén Martín Giráldez per Magistral (Jekill & Jill); Daniel Piqueras, per Glup (Narval), Gemma Gorga, per Mur (Meteora), i Jordi Borràs per Desmuntant Societat Civil Catalana (Saldonar).

Llibres i autors

El director del Liberisliber, Miquel-Àngel Codes Luna, es va mostrar satisfet de com havien anat les coses. Va explicar que vint-i-cinc editorials no havien pogut tenir cabuda per raons d'espai. La fira, que organitza l'associació Saló de les Arts, va cloure, ahir a la tarda, amb una conversa entre el cantautor Lluís Llach i el cantant i músic Xavi Sarrià (Obrint Pas). Tots dos han fet llibres i van exposar què canvia de la partitura a la pantalla d'ordinador. Al migdia, el conseller de Cultura, Santi Vila, va visitar el Liberisliber.

LA FRASE

Els restaurants i les places hoteleres de Besalú han estat plenes, i 25 editorials no han pogut venir
Miquel-Àngel Codes
Director del liberisliber

LA DATA

21.12.16
Primera presentació
, a Barcelona, de ‘Fam bruta', el poemari premiat en la Liberisliber.

LA XIFRA

77
poemaris
no publicats es van presentar a la convocatòria del primer premi Francesc Garriga del Liberisliber.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia