cultura

Un heroi de l'acció de sèrie B

La consideració crítica i acadèmica de Dolph Lundgren no és exactament la mateixa que la de Christopher Walken, encara que tots dos coincidissin en el repartiment de la pel·lícula de James Bond titulada Panorama per a matar. L'actor suec, però, també ha estat a Sitges per rebre un premi Màquina del Temps i també per presentar-hi la seva pel·lícula Don't Kill It, que s'ha projectat aquesta matinada dins del marc d'una marató de cinema d'acció.

I és que aquest és un tipus de pel·lícula en què s'ha mogut sempre aquest intèrpret, un dels rostres més representatius d'una determinada època del gènere, particularment de la sèrie B. “Avui dia –manifesta– no cal que els actors de cinema d'acció tinguin una gran preparació física, perquè els efectes especials ja ho fan tot. Però abans no era així i per això vam sorgir Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris i jo mateix, per exemple, de la mateixa manera que abans ho havien fet actors com ara Errol Flynn o Kirk Douglas, molts dels quals eren acròbates.”

Lundgren ha coincidit amb bona part de les icones més representatives dels action hero a les tres entregues de Los mercenarios, un projecte impulsat per Sylvester Stallone del qual “s'està treballant en una nova entrega; com que al final sempre mor algun personatge, espero que en aquest cas matin el meu i pugui fer altres coses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia