cultura

Ofereixen una altra edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot al Pati de Valls

Unes 200 persones segueixen de prop els plats amb cebes dolces elaborats en directe pels cuiners Nandu Jubany, Carles Gaig, Àngel Solé i Joan Castells

Prop de 200 persones van assistir ahir a la tercera edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot que organitza l'Ajuntament de Valls. La matinal es va obrir amb la proclamació de la restauradora Ada Parellada, amb la distinció vitalícia d'Amiga de l'Autèntica Calçotada. La mateixa xef del restaurant Semproniana va fer l'arrencada simbòlica del primer calçot de la IGP Calçot de Valls de la temporada.

En acabat, al Pati de Valls, es va fer la demostració de cuina en directe en què van participar els xefs Nandu Jubany, Carles Gaig, Àngel Solé i Joan Castells. Gaig va cuinar una crema de calçot i Nandu Jubany va preparar calçots de Valls escalivats amb mantega d'ametlla, moixernons i anxova, calçots arrebossats amb la seva terra i calçots amb romesco. Per la seva banda, el xef Àngel Solé va elaborar un suquet de pop amb salsa de calçot, i Joan Castells, un llom de xai amb pesto de calçot i crumble de bolets. Cadascun dels plats presentats va ser maridat amb un vi de la DO Tarragona dels cellers Adernats de Nulles, Mas Vicenç de Cabra del Camp, Mas Bella de Masmolets, Valls i Estol Verd de Rodonyà.

Al llarg del matí, els assistents també van poder degustar els tastets de cuina del calçot elaborats per vuit restaurants membres de l'Associació de Restauradors de Valls. També hi ha van participar Cafès Líder, que van ser copatrocinadors de la jornada, i el Magatzem del Vermut, una empresa vallenca en creixement que va presentar les diferents varietats de Vermut Montseta.

LA XIFRA

60
milions de calçots
són els que preveuen collir aquesta temporada sumant els de la IGP Calçot de Valls i els que no.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.