La cavalcada de Sant Vicenç celebra el seu centenari
Els orígens es remunten a la iniciativa dels grups d'acció catòlica
Es potencia el castell de focs i l'ambientació
Sant Vicenç de Castellet celebrarà enguany el centenari de l'arribada dels Reis d'Orient al municipi amb una festa que arribarà carregada de novetats. La regidoria de Cultura de l'Ajuntament i la comissió de la Cavalcada de Reis han preparat un munt de sorpreses per demà a la tarda.
La cavalcada de Reis se celebra a Sant Vicenç de Castellet des de 1916. Des de sempre, la comitiva ha estat organitzada per una entitat i els seus orígens es remunten a la iniciativa dels grups d'acció catòlica. A posteriori, es va crear una comissió formada per diverses persones que cada any prepara els detalls perquè tot estigui a punt el vespre de cada 5 de gener. L'inici del recorregut serà a dos quarts de set al pont d'entrada al municipi amb un castell de focs que també es potencia enguany. Els nens podran donar la benvinguda amb l'ajuda de les mans de cartró que es van repartir a finals de desembre a totes les escoles del municipi. Per celebrar com cal el centenari, enguany s'ampliarà la comitiva i hi haurà un total de set carrosses, que inclouran nous vestuaris, diferents personatges i una ambientació que també ha estat renovada. En paral·lel, es lluirà el logotip que s'ha dissenyat per al centenari.
Durant tot el recorregut es repartirà la xifra rècord de més de 600 quilos de caramels. La comitiva continuarà la cavalcada cap a l'avinguda Secretari Canal, els carrers Gran i Sant Joan, la Ramoneda, i es continuarà cap a la carretera fins a la plaça Clavé, on es farà el final de festa. En aquest punt s'exposaran les carrosses, els infants es podran acostar a ses majestats, hi haurà animació i hi haurà, a més, la participació dels romans.
Vint carrosses a la rua de Manresa
La cavalcada reial de Manresa tindrà enguany vint carrosses i la participació d'unes 900 persones que ambientaran els carrers de la ciutat des de les 6 de la tarda, hora en què arribaran ses majestats. El recorregut serà el mateix que l'any passat, repetint la que va ser la novetat del 2016: els Reis aniran a peu des de Sant Domènec fins a la plaça Major –passant pel carrer del Born, Plana de l'Om i el carrer Sant Miquel– amb l'objectiu de “fer més pròxima la cavalcada”, va dir ahir la regidora de Cultura de Manresa, Anna Crespo.
Pel que fa a la seguretat, enguany la rua tindrà la col·laboració del Col·legi d'Enginyers Tècnics, que ha realitzat un estudi de les necessitats tècniques i legals que afecten les carrosses.