cultura

Moià exposa al públic la dent del nen de Neandertal

El Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià inaugurarà avui, a les dotze del migdia, una exposició temporal en la qual mostrarà al públic per primera vegada la dent de llet de fa més de 50.000 anys del conegut com a “nen neandertal de Moià”, que va ser localitzada a la cova de les Teixoneres –que forma part del complex de les coves del Toll– el mes d'agost passat.

La mostra, que s'anomena Neanderlife. Moments de la vida neandertal, és gratuïta i inclou també una cinquantena de peces d'indústria lítica i de restes d'animals trobades a la mateixa cova.

A l'acte d'inauguració hi assistiran, entre d'altres, Florent Rivals i Jordi Rosell, codirectors de les excavacions a la cova de les Teixoneres; Lluís Batista, responsable de l'àrea de socialització de l'Iphes; Dionís Guiteras, alcalde de Moià; Maite Miró, arqueòloga del Departament de Cultura; Antoni Caballé, arqueòleg dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya central; Josep Maria Montaner, de l'àrea de monuments i jaciments de l'Agència Catalana de Patrimoni; Josep Canals, president del Geoparc de la Catalunya central; Eduard Sánchez, conseller de Cultura del Consell Comarcal del Moianès; Marta Fàbrega, directora de l'organisme autònom Museu Municipal de Moià, i Maria Targa, gerent de l'Iphes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia