Els organitzadors del concert de Llíria conviden a exportar l'experiència a altres municipis

La Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, l'Orquestra Àrab de Barcelona, Pep Gimeno, El Botifarra, i el cantautor Miquel Gil, amb el seu grup de reconeguts músics, entre els quals destaca David Pastor o Tobal Rentero, entre altres, oferiran el proper dissabte, 21 de novembre, un «concert històric» que els seus protagonistes tenen afany d'exportar a altres municipis.

Així ho ha manifestat aquest matí, en la presentació del concert, el president de la Unió Musical de Llíria, José Vicente Alcaide, que ha animat les bandes de música «d'excel·lent qualitat» del país a prendre de referent de Llíria per ajuntar, en un mateix escenari, intèrprets provinents de la música clàssica amb autors del folk d'arrel tradicional i el mestissatge àrab de l'ensemble magrebí. «El primer pas ja està fet», ha dit.

En la presentació del concert, a la seu de La Unió Musical de Llíria, també han assistit Carles Subiela com a representant de l'Institut d'Estudis del Camps del Túria, l'entitat organitzadora, i Miquel Gil. Tots han coincidit a destacar la importància de no oblidar els fets ocorreguts fa quatre segles amb l'expulsió dels moriscos, que és el motiu de fons de la celebració del concert. «Quina millor manera de fer memòria que utilitzar la música com a vincle d'unió i entesa entre cultures», han manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.