Temporada Alta i el Bòlit fan espai a Areatangent amb «8 parells de botes»

Les sales de la Rambla acullen «els nous formats escènics i parateatrals»

S'anuncia que l'exposició conté un alt component d'interactivitat. Era previsible en alguns casos, especialment el de Marcel·lí Antúnez, que presenta el tercer capítol de la trilogia Membrana, Metamembrana, al qual precedeixen Protomembrana (2006) i Hipermembrana (2007). Metamembrana és una instal·lació audiovisual interactiva consistent en una projecció panoràmica amb vuit microrelats interactius controlats per quatre interfícies. Ideal, segons el seu creador, per a la «creació de nous públics.»

Iker Gómez, coreògraf i videorealitzador, presenta una instal·lació que parteix d'una obra anterior, La dansa dels cignes. Segons ell mateix, la recerca d'un cigne negre el va dur a la papiroflèxia i el resultat ha estat una instal·lació interactiva que inclou el moviment i la projecció «d'un gran ballet fet de petits cignes.» Per la seva banda, Xavier Bobés, que desenvolupa la seva tasca en el camp del teatre visual i d'objectes, posa a disposició del visitant una instal·lació en què aquest pot manipular els objectes fràgils que hi ha sobre una taula, amb textos que es vinculen amb el públic amb aquesta manipulació. Raquel Tomàs, un dels membres més actius d'Areatangent, presenta un muntatge sonor basat en Apocalipsi life, una peça pensada per a emissió radiofònica que va desenvolupar al mateix festival l'any passat, i ara en presenta una edició de deu minuts que el públic escolta mentre planta una llavor en una jardinera. El darrer creador a exposar de manera individual és Jordi Casanovas, dramaturg, que farà un recorregut pels projectes duts a terme per la companyia, Flyhard. També Areatangent, com a col·lectiu, presenta una instal·lació de caire familiar. S'inaugura avui (19.30h).

Repetir la fórmula de «Còmica vida»

El matí d'ahir va ser de contrastos. De la marcianada –terme emprat pel mateix director de Temporada Alta, Salvador Sunyer– d'Areatangent, es va passar a la presentació de la comèdia de tipus més convencional, la de la companyia Per-versions, que insisteix a Top model en el format que tan bon resultat li ha donat a Còmica vida: comèdia sense més pretensió que fer riure el públic tant com sigui possible, «que passi una bona estona», diu l'autor de la peça, Sergi Pompermayer, que s'ha mantingut un temps allunyat del teatre però no pas per iniciativa pròpia. Aquest guionista de televisió i dramaturg va rebre l'encàrrec de Pep Cruz, director de la peça i intèrpret juntament amb Jordi Coromina i Noël Olivé, d'escriure una comèdia sobre el tema de les aparences físiques, la cirurgia estètica i l'obsessió per la bellesa. L'humor, estava clar, havia de ser ingredient indispensable i abundós. Dissabte i dilluns (22h), i diumenge (19h) es podrà veure a La Planeta. I al darrere s'espera que vinguin més «bolos» –en 8 anys n'han fet 300– i, com diu la companyia, «quilòmetres i molta gastronomia.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.