Cultura popular

gastronomia

L'Aplec del Caragol ja treu la banya

El pregó dona el tret de sortida als actes culturals previs a l'aplec

Gregori Canalias, coordinador de Relacions Externes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, va donar ahir al vespre a La Llotja el tret de sortida a la XXI Setmana Cultural de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), amb la lectura d'un pregó carregat de referències humorístiques, sentimentals, i gastronòmiques: Canalias va fer un discurs ple de referències alimentàries i va situar l'aplec com a motor de la popularització d'alguns plats que han passat després als plats dels restaurants i a tota l'hostaleria. També va lloar la festa com un puntal d'unitat civil, on s'apleguen totes les generacions i totes les ideologies.

El pregó també va servir per al comiat de l'actual president de l'aplec, Xavier Pérez. Aquesta edició és la darrera amb ell com a president. Pérez va fer un recordatori de les dificultats i la il·lusió del creixement de l'aplec durant les darreres tres dècades, fins a aconseguir la festa consolidada que és avui.

El pregó es va fer a La Llotja davant d'unes dues-centes persones, membres la majoria de les colles participants, que aquest any seran 102. Entre el públic hi havia el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a més d'autoritats locals.

L'acte es va acabar amb el lliurament dels premis Caragol Bover 2017 al collista i dinamitzador cultural Cosme García, el Caragol Llimac 2017 al periodista Xavier Valls i el del VII Concurs de Rodolins i Versos Satírics Memorial Jordi Plens a Guillermo Hervera, regidor a la Paeria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia