Música

El Monestir de Cervià de Ter torna a ser escenari musical

El 7è Festival de Música tindrà lloc del 22 de juliol al 12 d’agost a la seva església romànica i amplia la seva programació amb un total de quatre concerts de clàssica

L’Associació Amics de Cervià Antic i Ibercamera impulsen la setena edició del Festival de Música de l’Església de Santa Maria de Cervià de Ter que, un any més, té la voluntat de dotar d’activitat cultural el conjunt romànic d’aquesta població. El festival amplia la seva oferta, programant quatre concerts, un més que en les anteriors edicions. La seva programació es caracteritza per la presència de músics consagrats i emergents, tant del país com internacionals, i per un repertori eclèctic que va des de Bach fins a Brotons.

El festival s’inaugura i es tanca amb noms consolidats i referents, que en són al mateix temps artistes residents. Per començar, el violoncel·lista Arnau Tomàs serà el protagonista de l’obertura del festival i la pianista Varvara de la seva cloenda. Entremig, el Festival comptarà amb destacades novetats, com l’emergent i català Trio Fortuny o el virtuós violinista internacional, alumne de Pinchas Zukerman, Eric Silberger (que aquest any inaugurarà la 34 temporada d’Ibercamera Barcelona). En aquesta edició del Festival, els noms d’artistes internacionals comencen a guanyar presència en la programació.

La programació de la present edició representa un recorregut per tots els moviments estètics de la història de la música. S’inaugurarà amb un programa dedicat a la música antiga: les tres Sonates per a viola da gamba i clave de Bach. El segon concert constarà d’una primera part que ret homenatge al repertori contemporani català, amb el deliciós Sonatí de la rosada de Toldrà, i una segona part amb grans obres del repertori violinístic, inclosos Capricis de Paganini i la Sonata per a violí i piano de Franck; el tercer concert comptarà amb grans trios del romanticisme, el núm. 1 op. 8 de Brams o el núm. 2 de Schubert, i amb el descobriment d’un dels trios menys representats del repertori català, el Rèquiem Trio de Brotons. El Festival clourà amb destacades obres per a piano de Mozart i Schubert, així com del mestre català del teclat, el Pare Soler.

Ja està disponible la venda d’entrades i d’abonaments, que es poden comprar a través de l’associació Amics de Cervià Antic i del web www.ibercameragirona.cat.

El preu de les entrades és de 15 euros o 20 euros, en funció del concert, i els abonaments valen 48 euros (preu que inclou un 25 % de descompte respecte al preu de l’entrada). Els joves menors de 26 anys podran gaudir d’un 50% de descompte tant en l’entrada solta com en l’abonament. Els concerts tenen lloc a l’església romànica, que compta amb una capacitat de 200 persones i una acústica excepcional. Música i patrimoni, a una.

Un patrimoni en contínua restauració

L’església del monestir de Santa Maria de Cervià, fundada l’any 1053, va ser restaurada, l’any 1999, per la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Cervià de Ter. Va ser en aquell moment quan es van localitzar i restaurar les pintures murals del transsepte, datades de mitjans del segle XII, i que constitueixen un dels millors exemples de pintura peitavina a Catalunya. Durant aquest darrer any, s’han organitzat diferents activitats per donar a conèixer la història i el patrimoni arquitectònic del monestir, i en general del centre històric de Cervià de Ter, que està a punt de ser declarat conjunt històric d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya. Un dels moments més interessants es produeix cada any durant les Jornades Europees del Patrimoni en què hi ha portes obertes i es fan nombroses visites guiades per a grups.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.