festival musical
El FeMAP porta deu grans concerts a la Catalunya central
Sis municipis del Berguedà i el Solsonès acullen músics de nivell aquest estiu
Conviden el País Valencià al festival
El Berguedà i el Solsonès tornen a apostar amb fermesa pel Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). En total, totes dues comarques organitzaran una desena de concerts els mesos de juliol i agost. Enguany la iniciativa inclou el País Valencià com a convidat i pretén aprofitar la música de qualitat per unir els municipis dels Pirineus i atraure-hi turistes.
El festival proposa un programa ambiciós i a l’alça, tant pel que fa al nombre de municipis, com pel nivell de les propostes, com per la inversió que hi destina l’organització. Aquest cop es faran 49 concerts –set més que l’any 2016– repartits per 34 municipis –sis més que fa un any–, gràcies als 450.000 euros de pressupost, que són uns 50.000 més que l’any passat. El festival, doncs, continua creixent en un format que combina música, patrimoni i turisme.
Berga és un dels pilars del festival. Prova d’això és que la segona part del concert inaugural del FeMAP se celebrarà el dia 2 de juliol a l’església de Sant Joan de la capital del Berguedà.
A banda, hi haurà tres actuacions més a Berga entre principis de juliol i finals d’agost, dues a Bagà, una a Avià i una a Guardiola de Berguedà. Pel que fa al Solsonès, Riner repeteix com a seu d’un concert del festival i Castellar de la Ribera debuta amb un concert a l’església de Sant Julià.
LA XIFRA
El vessant social del FeMAP
El festival torna a repetir enguany el projecte FeMAP Social, per acostar la música als col·lectius amb risc d’exclusió. Serà la segona edició d’aquest programa que continuarà els tallers i els concerts en col·laboració amb el Conservatori de Música dels Pirineus. D’aquesta manera, buscarà tornar a consolidar-se com a servei públic i fomentar la implicació de tots els col·lectius en el coneixement de la música antiga, amb l’objectiu d’aprofitar aquest vehicle com a element de cohesió social.