cultura

NUTRICIÓ / RECEPTARIS

Eva Garcia Pagán

Un arc de Sant Martí al plat

La majoria de receptes de l’estiu són les més fàcils de preparar quan s’opta per portar-les al plat en el seu estat més pur o amb molt poca elaboració: amanides, gaspatxos i sopes fredes, verdures en crudités o escabetxos sobre un pa de coca venen més de gust quan la calor pica fort.

Qui ja li vagi bé aquest menú, està, a més, de sort. La doctora Montse Folch, rostre conegut a la premsa, proposa una dieta per a dummies basada en els colors que no té gaire complicacions. Així, estableix una quadricomia gastronòmica: vermell per a les proteïnes, vegetals i animals, verd per als vegetals, groc per al sucre i hidrats de carboni i marró per als greixos, i demana que, per activar el metabolisme i mantenir-se en el pes ideal, les dones han de seguir la pauta 3 + 3 + 3 (tres aliments del grup vermell, tres del groc i tres del marró) i els homes la 4 + 4 + 4 (quatre aliments de cada grup), amb la bona notícia que del grup del verd se’n poden consumir les racions i quantitats que es vulgui.

Bona proposta, certament, si es complementa amb un altre volum, Batuts verds, de Carla Zaplana, en català per Cossetània Edicions i en castellà per Urano, que ja n’havia publicat un sobre Sucs verds.

En aquest nou volum, que inclou un pla detox de tres dies, presenta una col·lecció de batuts per prendre a poc a poc o fins i tot amb cullera, i malgrat que el títol aposta pel verd, el cert és que no es tracta d’un llibre monocrom: al batut Tropicana (taronja, mango, pastanaga, cogombre i llima) el taronja hi predomina, i el vermell triomfa al Digestive Cleanse (remolatxa, api, cogombre i llimona) i al Rouge Performance (remolatxa, gerds, plàtan, espinacs, cúrcuma i llet d’arròs).

LA DIETA DELS COLORS
Dra. Montse Folch
Editorial: Rosa dels Vents Barcelona 2017 Pàgines: 225 Preu: 17,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia