Música

Música i art d’acció tornen a la Vall de Santa Creu

El centre d’art i cultura ARBAR organitza demà la primera trobada anual amb artistes d’art ‘performatiu’

A més d’accions, se celebrarà un concert de Joan Villagrasa i Joana Canalias

El Centre d’Art i Cultura Arbar celebra la primera edició del Cicle AA+AA (Accions d’Artistes a ARBAR), una trobada anual d’accions i performances al Centre ARBAR que tindrà lloc a la Vall de Santa Creu del Port de la Selva. L’objectiu és el de promoure la pràctica i la reflexió de l’art d’acció i performance, aglutinant un conjunt amb un llarg recorregut en aquest camp, a més de consolidar una programació d’aquest gènere artístic a Catalunya.

El cicle, que començarà a partir de les 17 h i finalitzarà a les 19.30 h, es farà al centre ARBAR i a l’entorn de la Vall de Santa Creu. A la tarda es realitzaran diverses accions i intervencions a càrrec d’artistes com Ester Baulida, Pep Camps, Isabel Codina, Maria Cosmes, Marta Darder, Ignasi Esteve, Toni Giró, Narcís Gironell, Ramon Guimaraes, Josep Masdevall, Clara Oliveras, Carlos Pina i Pere de Ribot, entre d’altres. Artistes que han mantingut un vincle amb el centre i, al mateix temps, pertanyen a una generació que va iniciar la seva trajectòria a finals dels anys vuitanta i principis dels noranta, per aquest motiu cabdals per comprendre l’evolució de l’art actual a Catalunya, com destaquen els organitzadors. I tots ells, partícips de la primera etapa expositiva de la Sala d’Art Catedral del Vi (embrió del Centre ARBARA, que va organitzar exposicions d’art contemporani a la Vall de Santa Creu entre 1985 i 1994).

“En tant que l’art d’acció genera una experiència de relació immediata i propera entre l’artista i l’espectador, l’encontre vol investigar el rol crucial que té aquesta disciplina artística en la generació de nous públics”, subratllen els organitzadors.

El mateix dia, a les vuit del vespre, tindrà lloc el concert espectacle Ombra Mai Fu (música i natura als s. XVII i XVIII), amb Àngel Villagrasa (baix continu) i Joana Canalias (soprano).

I més accions ‘experiencials’ i ‘ecopoètiques’

El Cicle d’accions experriencials conreades des de l’imaginari ecopoètic, del qual se’n va celebrar una primera jornada el 8 de juliol, continuarà amb les propostes de les artistes Mireia Coromina, Isabel Banal i Carme Viñas que es faran al centre ARBAR i a la Vinya del Clumet (19 h). Totes les intervencions, que plantegen qüestions relacionades amb la necessitat de recuperar aspectes de la història agrícola a través del llenguatge verbal, s’han recollit a l’exposició que es pot visitar en horari de dijous a dissabte (18 a 21 h) al mateix centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

patrimoni

Salou instal·la jardineres inspirades en el modernisme

Salou
cultura

Tretze programes de la festa major de Vilafranca del Penedès, amb sorpresa de joia

Vilafranca del Penedès
Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

Salitja
música

Rosalía publica ‘New Woman’ amb la cantant tailandesa de k-pop Lisa

barcelona
patrimoni

Recuperen l’església romànica de Sant Julià d’Úixols de Castellterçol

Castellterçol
Arturo Gaya
CANTAUTOR I COFUNDADOR DEL GRUP QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

“Entre ‘Eufòria’ i els festivals, la cançó d’autor no té espai”

La Palma d’Ebre
Aina Clotet
Actriu

“És essencial que sempre hi hagi veritat en l’actuació”

Barcelona
albumlàndia

Llibres i arquitectura molt ben explicats

Ciència-ficció

‘Alien: Romulus’ torna el xenomorf als seus orígens