pintura
exposició
L’art dels arbres, al centre de l’oli de la Granadella
L’artista Salvador Rodés exposa una col·lecció d’obres realitzades a partir del ‘frottage’ de l’escorça dels arbres
En la mostra s’investiga la relació entre la naturalesa i la creació artística
L’artista barceloní Salvador Rodés exposa, fins al 22 de setembre al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella (Garrigues), l’exposició L’Artbrada, els fruits prodigiosos. És una selecció d’obres feta expressament per a l’ocasió, emmarcades dins un projecte molt més ampli, Artbrada: durant els últims anys, Salvador Rodés ha anat afermant el seu característic procés de creació basat en la tècnica del frottatge sobre l’escorça dels arbres.
Es tracta, de fet, d’extreure art a partir dels arbres. En total, un centenar d’arbres han participat en la realització pictòrica com a models proactius, vius. L’olivera ha estat, és clar, un dels models escollits per a les obres que s’han seleccionat per a aquesta exposició. Segons l’artista, ho ha fet amb l’olivera per la seva importància dins la nostra vida, tant econòmica com cultural però també per les seves atribucions característiques físiques de resistència, fortalesa i noblesa. I, també, és clar, per la seva bellesa.
El dia de la inauguració, el passat 5 d’agost, els visitants van poder gaudir d’una visita guiada pel mateix artista i d’un refrigeri a base de productes d’oli d’oliva. L’exposició es podrà visitar durant tot el mes d’agost, fins al 22 de setembre, en la sala d’exposicions temporals del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya.
Tallers per practicar
A més, el CCOC ha programat un taller de creació el dia 16 de setembre, impartit pel mateix artista. Els tallers, també per als més petits, conviden a descobrir i experimentar amb la natura i l’entorn més proper, per tal de produir obres artístiques originals. La participació en el taller és gratuïta i els interessats hauran de fer una inscripció prèvia al CCOC, [email protected]. La participació està limitada a 15 persones.
El Museu i Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya es dedica a la difusió de la cultura de l’oli entre la ciutadania, a aglutinar el talent creatiu, la recerca i la innovació per al consum de l’oli, desenvolupament d’activitats de caràcter lúdic, cultural i turístic, i intenta ser un punt d’unió entre entitats, associacions i cooperatives vinculats a la producció de l’oli i la gestió del territori on se’n produeix. Es va aixecar a la Grandella, en les restes d’una antiga església de transició entre el romànic i el gòtic i va ser un convent de monges durant el segle XVIII. Durant les últimes dècades del segle XX es feia servir de magatzem d’una cooperativa, fins que el sector de l’oli l’ha reconvertit en un espai per a la cultura i el foment de les activitats relacionades amb el turisme i la producció de l’oli.