Patrimoni

Tossa declara Can Ganga bé d’interès local

La masia és municipal des del 2002 i allotja el Museu de la Cuina Catalana

El ple de Tossa va aprovar per unanimitat declarar Can Ganga bé cultural d’interès local (BCIL). Segons va explicar el regidor de Cultura, Sergi Bruna, s’ha impulsat l’expedient per garantir la gestió i conservació de la masia. La declaració de BCIL també pot ser útil de cara a demanar ajuts per fer reformes. Segons consta al web municipal, Can Ganga, també coneguda com a Can Leandro, és una de les primeres edificacions que es van establir fora muralla el segle XVI, a la banda de llevant del barri de Sa Roqueta. De fet, el primer esment d’aquesta edificació data del 1506 i és anomenada Casalé de Narcís Andreu.

La casa, que en el seu origen devia quedar davant de mar, és un exemple de gòtic civil popular. Can Ganga era una masia fortificada, per defensar-se dels atacs pirates tan freqüents a l’època. Durant la segona meitat del segle XVIII, era propietat de Tomàs Vidal i Rey, un prohom de la vila que havia fet fortuna a les Amèriques, i el 2002 la va adquirir l’Ajuntament. Actualment, allotja el Museu de la Cuina Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia