turisme
campanya de promoció
Desat’art porta a Itàlia la cultura catalana
L’associació empordanesa prepara en un hotel llombard sopars “de sensacions” amb gastronomia, poesia i art catalans
L’associació cultural empordanesa Desat’art , presidida per l’artista Carles Castellnou, està posant en marxa el projecte Cataita, és a dir, Catalunya a Itàlia, per portar al país transalpí “l’autèntica cultura catalana”, en un sentit ampli que inclou la gastronomia, la literatura i les arts plàstiques. “Fins i tot a la nostra costa els turistes demanen paella i gaspatxo com si fossin plats tradicionals catalans”, afirma Castellnou. Cataita tindrà com a escenari principal el restaurant de l’Hotel della Rotonda, a la localitat llombarda de Saronno, al nord d’Itàlia, on entre el 20 i el 26 de novembre s’organitzaran àpats amb plats de cuina catalana fets amb productes que es portaran directament des d’aquí, igual que els vins que els acompanyaran. A més, aquests “sopars de sensacions” també inclouran la projecció de fotografies realitzades per Àngel Reynal que mostraran als comensals italians “les muntanyes, el cel i el mar de casa nostra, que també podran ensumar d’unes ampolletes amb aigua de la Costa Brava”. A més, els participants en l’experiència estaran envoltats d’obres d’art de creadors catalans i, fins i tot, rebran uns tovallons de paper amb poemes en català traduïts també a l’italià. La idea és que aquesta experiència es repeteixi al desembre i al gener, també durant una setmana, i a més del web de Cataita , que ja ha rebut més de 800 visites, també se’n publicarà una revista al novembre. Abans, el menú de Cataita es podrà tastar el 5 d’octubre al restaurant Trànsit de Figueres, on Desat’art també ha organitzat una exposició d’Elizabeth Loreley. Desat’art, que aquest any celebra 10 anys, té previst inaugurar el 10 d’octubre, al TorreMirona Golf Club de Navata, el saló d’art 90 days, amb obres d’artistes mallorquins i catalans.