Cinema

Vaughn s’imposa

L’actor visita Sitges per presentar ‘Brawl in cell block 99’, un enèrgic ‘thriller’ que transita del gènere policíac al de presons i el ‘gore’

Hi ha camins que porten al desastre, i Bradley Thomas, un exboxejador que acaba de perdre la feina, ho sap prou bé. Però la vida no li ha donat bones cartes, només un físic imponent, prestat per l’actor Vince Vaughn, que ahir va ser a Festival de Sitges. L’actor de Psyco, Los rompepelotas i la segona temporada de True detective protagonitza Brawl in cell block 99, el segon llargmetratge dirigit per S. Craig Zahler. Un cineasta i escriptor que a Sitges juga a casa: el primer film que va dirigir, Bone Tomahawk, es va endur tres premis aquí fa dos anys, i hi té molts fans, com es va poder comprovar ahir.

Vince Vaughn va preparar a fons el paper. Partia amb avantatges: és alt (1,96 m) i corpulent, i havia practicat la boxa. “Vaig aixecar peses per l’aparença i per tenir força física, que també era un element important–va explicar en roda de premsa–. Jo he fet boxa, i em va anar bé per a les seqüències de lluita, va ajudar que fossin fluides.”

Vince Vaughn (Minneapolis, 1970) va descriure el seu personatge com algú que “sap que prenent les decisions que pren s’equivoca, i després n’haurà de pagar les conseqüències; però també és un noi que intenta de veritat tirar endavant, fer el correcte, tot i que a vegades no és fàcil.”

L’actor explica que el projecte el va atreure “pel guió i pel fet de treballar amb S. Craig Zahler”. Li va va agradar molt Bone Tomahawk, i aquest nou guió li va semblar “original, centrat en els personatges i divertit”.

S. Craig Zahler va comentar: “Després de fer Bone Tomahawk vaig tenir clar que no estic interessat a fer una cosa sobre la qual no tingui control creatiu.” “He escrit vuit novel·les i més de 50 guions, tinc moltes idees, però vull fer-les de manera que em satisfacin”, hi va afegir.

Jennifer Carpenter encarna la dona de Vaughn, i l’alemany Udo Kier, que ahir va rebre el premi d’honor Màquina del Temps, fa un personatge secundari. El descriu com “el paper més diabòlic” que ha llegit en 50 anys de carrera. Acostuma a repetir amb els directors que li agraden, i ja avança que pensa fer més pel·lícules amb S. Craig Zahler.

Brawl in cell block 99 es va veure en la Secció Oficial Fantàstic a Competició de Sitges, i sembla amb possibilitats de premi. Però l’excés de violència del tram final del film no el fa apte per al gran públic. Ahir es va presentar també La villana, film coreà amb imaginatives escenes d’acció (arrenca amb un pla seqüència subjectiu de la protagonista, que tomba dotzenes de sicaris amb espases i cops) que s’alternen amb d’altres més dramàtiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.