Música

Cultura

Roko Banana: “Ens agrada trobar nous sons, rareses”

El trio banyolí, guanyador de l’última edició del concurs Intro, farà videoclips de tots els temes del seu primer disc, que començarà a gravar al març

El 9 de març actuarà a la Jazz Cava de Vic

El grup banyolí Roko Banana , guanyador de l’última edició del concurs de música emergent de Girona Intro , començarà a gravar al març, als estudis Santa Pau de Cornellà del Terri, els temes que acabaran formant el seu primer disc, previst per a finals d’aquest any o principis del vinent. En tot cas, el disc serà la culminació de tot un procés, que en els pròxims mesos inclourà el llançament progressiu de videoclips de tots els temes del disc –en preveuen 8 o 9– abans de reunir-los en un sol format d’àudio, físic o digital. És evident que a Roko Banana no li agraden les convencions.

Mak Dzinovic, Maki, guitarra i veu; Àlex Abad, bateria i veus, i Edu Rodríguez, baix, formen Roko Banana , un grup que va fer el seu primer assaig el setembre del 2016 i que va debutar en públic el març del 2017 “a la calçotada d’un amic”. En menys d’un any, el trio ha fet més de vint concerts. Després de gravar un parell de temes als estudis Santa Pau –un projecte del seu tècnic de so, Abdon Compta– per presentar-se a l’Intro, van superar les diferents fases del concurs, amb actuacions a la plaça del Mercadal (Strenes) i la Mirona, i el van guanyar el 26 de gener passat en una disputada final a l’Espai Marfà, on competien amb un altre trio, Person Person, del qual els membres de Roko Banana es declaren fans absoluts. Com a guanyadors de l’Intro, Roko Banana actuarà en els pròxims mesos a les festes majors de Salt, Torroella de Montgrí, Olot i Girona, on tocaran a la Copa.

El grup ja té prop d’una vintena de temes propis en anglès. Per definir la seva música, utilitzen sense gaire convenciment etiquetes com ara grunge, indie i, fins i tot, “progressiu”: algun dels seus temes, com ara El secret –que, a pesar del títol, també és en anglès– poden arribar a durar vuit o deu minuts. “Ens agrada trobar nous sons, coses rares”, afirmen. En algun concert han complementat els instruments habituals amb un teclat midi. “No estem tancats a res”, afegeixen. Tampoc lingüísticament: no descarten fer alguna cançó en bosnià, la llengua materna d’en Maki.

Les temàtiques de les lletres també són variades: poder anar de l’amor i el desamor, com a El secret, a la “reivindicació anticapitalista”, en el cas d’Insurrection, tema del qual ja volta per Youtube un videoclip, realitzat per Manel Serrat, col·laborador habitual del grup. Albert Sala (tècnic de llums), Marc Salvadó (tècnic de monitors) i Ramon Creus (mànager) completen un equip molt professional. Això sí, funcionen sense cap pressió, pròpia o aliena: “Jo no vull agradar: vull fer el que m’agrada”, diu el cantant i guitarrista.

El 9 de març, Roko Banana actuarà a la Jazz Cava de Vic, i en els propers mesos el trio tocarà en més d’un festival i altres escenaris gironins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia