Cultura popular

Una ‘Bandera de Catalunya’ més moderna

Per segon any, Bellcaire aposta per un nou format amb visites teatralitzades

Els organitzadors de la popular representació Bandera de Catalunya, que té lloc per Setmana Santa a Bellcaire d’Empordà, continuen en aquesta edició amb el nou format, diferent i adaptat als temps, que inclou visites teatralitzades. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc el divendres sant, permetrà passejar pels escenaris mentre les escenes se succeeixen a la plaça de l’Oli, al carrer Major, al voltant del castell –parets, fossat i plaça– i també a l’interior, en un espectacle ple d’efectes visuals i sonors. Els carrers, les places i el castell palau seran l’escenari viu on explicaran, fent servir els textos d’Esteve Albert amanits amb la música i les cançons recuperades –i algunes d’escrites– per Ramon Manent i la direcció escènica de Guillem Sobrepera, com va morir un comtat mentre naixia una nació: Catalunya. Durant tot el dia, al voltant del castell hi haurà un gran mercat medieval amb animació contínua, artesans i parades variades, així com una taverna que no pararà de servir bones menges i begudes i una programació especial de totes les cançons de Bandera de Catalunya, interpretades al migdia pel grup Bitayna, dirigit per Ramon Manent.

L’espectacle Bandera de Catalunya, escrit per Esteve Albert (1914-1996), va ser pensat com una obra coral representada per tot el poble de Bellcaire. Es va representar per primer cop el 1979.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.