La cuina amb ‘rock’n’roll’ de Marc Ribas
Marc Ribas, el cuiner més popular del país en aquest moment pel seu programa Joc de cartes a TV3, ha publicat el seu primer llibre, Brutal ( Cossetània ), que inclou una seixantena de les seves receptes, repartides en cinc apartats: entrants, ous i tot terrenys; sopes, pastes i arrossos; peixos; carns, i postres, berenars i dolços.
“He volgut reunir tota una sèrie de receptes pragmàtiques i fàcils de fer. I els diferents passos de cada recepta estan numerats com si fos el receptari d’un restaurant”, diu aquest cuiner terrassenc que va néixer el 1976 a Girona, però només hi va viure un parell d’anys. “Hi vinc cada any de vacances, perquè a les comarques gironines hi tinc família i grans amics”, afirma.
Sobre el seu debut en el món editorial, explica: “Tenia ganes d’escriure un llibre, perquè soc molt analògic i molt poc digital, i a la televisió tot és molt efímer. A més, aquest és un llibre fet amb l’ajuda de molts amics, entre ells el gran fotògraf Enrique Marco”, remarca Ribas, el “cuiner rock’n’roller”. “La cuina necessita rock’n’roll perquè té una base molt marcada sobre la qual pots fer un solo personal, però després tornes al tempo que marca la cuina tradicional, que és el que és. De vegades la creativitat, les ganes de sorprendre, s’han sobreposat als sabors. Jo només vull alleugerir la cuina tradicional, fer-la més equilibrada en l’aspecte calòric i, per tant, més saludable.”