Cultura destinarà 70.000 euros d'urgència a Sant Miquel de Fluvià

Provenen del programa Romànic Obert i s'actuarà sobre la coberta de l'església

L'església de Sant Miquel de Fluvià ja tenia, abans de la darrera nevada, un seguit de desperfectes, especialment a la coberta, com ara filtracions, que haurien provocat, entre altres coses, la destrucció d'un dels valuosos capitells de l'interior del temple. La situació, fruit de la descurança, es va agreujar amb la intensa nevada de principi d'aquest mes, ja que durant la tempesta un llamp va caure sobre les restes d'un antic parallamps que estava instal·lat al campanar i sobre una antena Wi-Fi de la qual l'Ajuntament havia autoritzat la instal·lació sense el preceptiu informe favorable de la comissió de Patrimoni de Girona, la qual el mes de desembre de l'any passat va decretar que fos retirada. Malgrat aquest dictamen, l'antena encara hi era, i va quedar totalment destruïda per l'impacte. El llamp, a més, segons informa l'Associació d'Amics de Sant Miquel de Fluvià, va fer destrosses al campanar, als pilars de les campanes i va descalçar carreus, que van caure sobre les voltes del mateix campanar i de la nau de l'església, datada del segle XI i reformada el segle XVI.

L'1% cultural

Miquel Sitjar, director dels serveis territorials de Cultura a Girona, va explicar ahir que s'havia reunit fa uns dies amb l'alcalde, Àngel Posas, i amb els responsables del Bisbat de Girona i la parròquia: «L'Ajuntament i el Bisbat van anunciar que posaran facilitats per dur a terme les actuacions necessàries, i el primer de tot és que un arquitecte faci un projecte per a les primeres actuacions d'urgència.» Sitjar va explicar que aquest any s'hi destinaran fins a 70.000 euros del programa Romànic Obert, i anuncia que per a l'any següent han «rescatat» la part de l'1% cultural que corresponia a Sant Miquel (120.000 euros) fa un parell d'anys, i que no es va poder fer efectiu, en negar-se el Bisbat a signar un conveni amb la Diputació de Girona en el marc del pla de monuments. Això va fer que el consistori no pogués aportar la meitat de l'import que li pertocava i que l'ajut es perdés.

En tot aquest afer, a més, hi ha el rerefons de les males relacions que mantenen el rector de la parròquia, Antoni Viñas, que dóna suport a l'Associació d'Amics de Sant Miquel de Fluvià, i el consistori encapçalat per Àngel Posas, un rerefons curull d'anècdotes absolutament delirants, balls de claus, homilies intempestives i denúncies interessades que només perjudiquen el monument.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Albert Guinovart obrirà la 29a temporada de Simfònics al Palau

barcelona
música

‘El Llibre Vermell de Montserrat’ s’estrenarà al febrer a Vic

Vic
comunicació

L’app de Catràdio, encara més connectada al territori

Barcelona
art

Søren Evinson representa a Horizon la performance de dansa ‘A Nation is Born in Me’

colera
arquitectura

El COAC Girona proposa prop de 40 activitats per a aquesta tardor

girona
Roger Mas
Cantautor

“Això de ‘reivindicar’ no m’ha agradat mai gaire”

Barcelona
estrena de cinema

Equació emocional amb incògnites

barcelona
Crítica

Una dona africana flairant el te a la Xina

Salvador Sunyer
Director del festival Temporada Alta, que comença aquest vespre amb el ‘Carmina Burana’ de la Fura dels Baus

“És un error que el director d'un festival no hi pugui programar les seves obres”

Barcelona